Про конкурс "Найкращий читач-2019"

Про конкурс "Найкращий читач-2019"

Обрали. У рамках всеукраїнського тижня читання в Районній бібліотеці для дітей відбувся другий етап конкурсу «Найкращий читач-2019».

Серед шістнадцяти учасників обрали найкращих. Перше місце поділили Крістіна Рибак та Каріна Тупчій.

Крістіні Рибак із села Махнівка 13 років. Юна любителька пригодницьких романів захоплюється музикою та танцями. Щойно повертається додому після навчання й гуртків, сідає за домашнє завдання, а потім неодмінно читає. На конкурсі презентувала «Дівчину легенду» Неллі Топської.

— Книга розповідає про видатну українську співачку Марусю Чурай, — каже дівчина. — Про її трагічну, але дуже цікаву долю. Твір захопив, прочитала за годину. Бо книжка не дуже велика.

Відео дня

Театралізований конкурс «Найкращий читач» традиційно проходить щороку. Гасло цьогорічного — «З книгою в майбутнє». Кожен учасник презентував прочитану книгу та показав читацький щоденник.


Одна з переможниць Крістіна Рибак. Дівчинка демонструє книгу, з якою посіла перше місце

— Під час першого етапу в районі готують дітей, — розповідає Людмила Фещук, завідувачка Районної бібліотеки для дітей. — Кращих везуть до Козятина. Цьогоріч мали взяти участь 18 дітей, але двоє не приїхали.

Журі оцінювало презентацію учасника та читацький щоденник за кількома критеріями. Допоки підраховували бали й визначали переможців, гостей заходу розважала піснею Віталіна Бальшанек.

— Перш за все ми оцінювали читання, — каже Лариса Дорошенко, голова журі. — Також дивилися читацький щоденник. Те, які твори діти опрацювали — шкільної програми чи позапрограмні. Перевагу надавали книжкам, які діти читали для себе, а не ті, що задали у школі. Під час презентації зважали на артистизм та оригінальність.

За результатами голосування перше місце поділили Крістіна Рибак та Каріна Тупчій, друге — Кіра Смірнова та Діана Назарчук, третє — Софія Казьмірчук та Ілля Хуторний. Христина Тиднюк перемогла у спеціальній номінації «Кращий читацький щоденник», а Віталіна Бальшанек одержала приз глядацьких симпатій. Усіх учасників привітала директор Централізованої бібліотечної системи Анна Мочарська.

Віталіна Бальшанек презентує книгу «Коли ти поруч» Світлани Талан

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up