Про «Одиничку», пільговиків та черги на пошті: як у Козятині дотримуються карантинних обмежень

Про «Одиничку», пільговиків та черги на пошті: як у Козятині дотримуються карантинних обмежень
Чим більша черга, тим менше порядку. У п'ятницю, 19 березня, всі скупчилися на п'ятачку коридора. У вівторок, 23 березня, в черзі було тільки п’ятеро, з них троє на дворі

Карантин. Ще раз писати про СOVID змусила зустріч зі знайомим, який запитав: що, пільговий проїзд на першому маршруті автобуса відмінили, щоб пенсіонери по 5 гривень платили? Кажу: відмінили не тому, щоб заставити пенсіонерів платити, а щоб вберегти здоров’я найбільш вразливих верств населення

У вівторок, 23 березня, Козятинщина перетнула позначку в дві тисячі осіб, які мали діагноз коронавірус. Не будемо доводити, що коронавірус таки є для тих, хто у нього досі не вірить. Серед знайомих є люди, яким за 60, і які вже перебороли цю хворобу. Вони розповідають, що вже протягом тривалого часу мають погане самопочуття, часті головні болі і переважно у нічний час нагадують про себе суглоби. Мова йде за тих людей, що наче перехворіли в легкій формі. Як не дивно, люди, в яких хвороба протікала складніше, але пролікувалися в лікарні, почуваються краще від тих, хто лікувався в домашніх умовах.

Тепер щодо відміни пільгового автобуса. Хтось у діях влади бачить порушення прав людини на вільне пересування. Хтось – порушення місцевою владою Конституції. Але ж на першому місці стоїть здоров’я людини. Ми поспілкувалися з козятинчанками пенсійного віку, які вже перехворіли на коронавірус. Вони кажуть, що користуються послугами маршрутки тільки за нагальної потреби. Наприклад, пані Катерині треба провідати батьків у Білопіллі, а Оксані необхідно провідати брата у Іванківцях. Обоє, ясна річ, пішки не підуть. Кажуть, була б можливість добратися інакше, громадським транспортом в цей складний період не поїхали б. А Катерина додає: «Молодь може їздити, до них ця зараза наче не чіпляється». 

З пільговиками і хто перехворів розібралися, а як у нас виконуються протиепідемічні заходи в інших людних місцях?

Відео дня

Любо глянути, як на маленькому базарчику в торговельній точці купують курятину. Покупці регулюють чергу на дворі. Всередину рідко заходить три людини, самі покупці роблять зауваження третьому зайвому. 

– Відколи надворі трохи потепліло, двері в магазин тримаємо постійно відкритими, щоб покупці бачили, скільки в магазині осіб, – каже продавець Наталія.

Біля офісу ПриватБанку теж все цивілізовано. Людей  багато, але всі у масках і черга чекає на дворі.

Про відділення пошти цього не скажеш. Чим більша черга, тим менші протиепідемічні заходи. В коридорчику між магазином «Вольті» і входом у касовий зал, в п’ятницю, 19 березня, набилося 13 осіб переважно пенсійного віку. Хто в масці, хто без маски, у кого вона на бороді чи під носом і ніякої дистанції. У вівторок, 23 березня, черга була меншою. В коридорчику стояло троє людей і двоє на вулиці. Можемо, коли захочемо.

З приводу черги на пошті звернулися до керівника Козятинського відділення Укрпошти Тетяни Гудзь.

– У нас невеликий відсоток за оплату комунальних послуг. Ми вже не раз зверталися до наших клієнтів: не йдіть платити всі в один день. Також повідомляємо, щоб платники комунальних послуг зверталися до своїх листонош і ті у відділенні пошти зроблять їм проплату. Тільки кожного місяця одне й те саме, отримали люди платіжки і пішли платити за комуналку. Через тиждень ажіотаж комунальних платежів спадає і у відділенні пошти з платників комуналки майже  нікого немає, – пояснила ситуацію Тетяна Гудзь.

За тиждень більше 200 хворих і нові смерті. Хроніка поширення коронавірусу (18.03-24.03)
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Венера Михайська

    Дякую за цікаву інформацію з ознаками аналітики.
  • Олег Чернодуб

    Який жах, а що не жах!
    Я ж кажу жах 😰!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up