Про підміну понять

Про підміну понять

Цієї статті не було б, якби в кишеньковій газеті мерії не з’явився твір одного автора, який підписався І. Л. Коли сперечаються дві сім’ї — це викликає посмішки в тих, хто їх чує. Коли воюють два видання, це сміх для читача. Та, як кажуть, сміх минеться, а читач повинен знати, як прихильники від влади міста намагаються маніпулювати його думкою.

Що тільки не вигадують, щоб у газети “RIA-Козятин” було менше читачів. От тільки газету читають навіть ті, які кажуть, що вони її не читають. Таку думку хоче нав’язати читачеві з вигляду вихована людина, яка працювала в освіті. Дозволяє собі ділити мешканців міста на тих, хто читає все, і на тих, хто читає тільки, як він висловився, газету “ІА-ІА”. Мабуть забув, що він не перший, хто іакав.

Та то вже історія. Не будемо чіпати людину, в якої заговорила “совість”, але щодо совісті іншого персонажу, то тут є питання.

Почну з газети “ІА-ІА”. Виявляється, такого видання в Козятині формально не існує. Та як його знайти, підказав сам автор. Він повідомив, що це міська газета, тільки промовчав, що це кишенькова мерії. Те, що він називає її, “жовтою газетою” — повна правда. Видання жовтішого, ніж міська газета, годі й шукати. Можливо, вона й коштує тому тільки одну гривню?

Відео дня

Далі автор повідомляє читача про граматичні помилки кореспондента в газеті, яку він назвав ”ІА-ІА”. Ми не можемо стверджувати, що автор статті ”Вітаю вас, збрехавши” не знає граматики, але в газетному тексті його статті також є такий грішок. Та чи це так важливо для читача?

На мою думку, перш за все в тексті повинна бути викладена правдива інформація і написана доступною мовою. Якщо вже автор вживає слова апломб, епістолії, дифірамби, то не повинні бути в ній вислови, як місцевого розливу, закидони, інтелектуальні випорожнення чи іа-іа. А то виходить, як буває в житті, коли в одній компанії зберуться робітничий клас та еліта на гулянці. На початку свята робітникам є чому повчитися у еліти. А потім стає видно, хто є хто.

Прочитавши написане І. Л., не одна бабуся чи дідусь не зрозуміли, про що йдеться і, мабуть, просили онуків, щоб вони пояснили, хоча б значення деяких хитромудрих слів автора.

Коли автор перед читачем хоче довести, що він правий, то сам повинен писати правду. У мене ж до такої правдивості є питання.

Мова йшла про облаштування зони відпочинку в місті Козятині на 2017-2018 роки. У своїй статті І. Л. пише: “В програмі чітко записано: “За рахунок державних коштів”. Інакше кажучи, якщо спеціальний держфонд надасть ці гроші. Нікому не нагадує така постановка питання шкуру невбитого ведмедя?

Є програма, проголосована депутатами, а фінансування на програму може й не бути? Така ж сама ситуація з “Екстрім- парком”, де, за словами автора, однозначно зафіксовано: за рахунок грантових коштів. То за що йде обговорення? За що голосували депутати? А проголосували вони за підміну понять.

Автор тішить себе, що ніхто з депутатів за програму не проголосував проти. Це також підміна понять, тому що кожен, хто утримався, не підтримав таку програму. Багато чого, що автор приписав Владу Лісовому в його статті “Афера! Розвели на мільйон гривень” в газеті “RIA- Козятин” в № 38 за 21 вересня не відповідає дійсності. А в своїй статті чомусь мовчить, як таке сталося, що хтось йому перед сесією підсунув листок з не існуючою фірмою...

І останнє. Автор у своїй статті знайшов позитив у тому, що відтепер навіть ті жителі Козятина, які нічого окрім “ІА-ІА” і коротких написів на парканах не читають, дізналися про ухвалену на сесії міської ради програму? Я не дарма розповів про еліту і гулянку. Як би хто не намагався наголосити, що газету ”RIA-Козятин не читають, то це неправда тих, хто підтримує владу. Цікаво, до яких верств населення приєднав себе автор статті? Він, як я зрозумів, приєднав себе до тих, хто газету “RIA-Козятин не читає. А це означає, що він прочитав про себе інформацію на паркані. То чи можна вірити людині, яка підмінює поняття чи говорить неправду?

.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up