Про події в Махнівці на цей раз поліція каже правду

Про події в Махнівці на цей раз поліція каже правду

Питання: чому никається сільський голова Махнівки?

Останній виконком с. Махнівка був доленосним. Настільки, що прибули всі члени виконкому. Долучились депутати та не байдужі від громади. Виконком вела секретар  Неля Маліновська. Чому уникнув, втік і не долучився сільський голова, не відомо (напевно, були вагомі причини). Але виконком вела секретар сільської ради. Порушені питання були важливі. Це податки, благоустрій громади.

Найкричущішим, що взбудоражило громаду, було питання ставу, що знаходиться в межах села. Водна позиція у законодавстві така: чия або у кого на балансі дамба, той і власник ставу. Зафіксована дамба на балансі місцевого комунального підприємства. Джерело, яке і уповноважене вести господарську діяльність на ставку. На жаль, організація виробничого процесу запущена. Робочі місця залишились задумкою. За фактом, рибу не розводять, а та, що є в ставу за рахунок природних процесів, не обліковується. Тобто, завідомо прибуткова справа для фінансової підтримки комунального підприємства стала збитковою. Браконьєрство процвітає. Цьому свідчення — 6 адміністративних протоколів, складених державним органом рибнагляду області.

Відео дня

Виходить, що рибнагляд переймається, а от місцевий голова підсобний промисел на декілька робочих місць загнав у глухий кут. Складається враження, що йому і так добре. Навіщо конфліктувати, перейматись поповненням бюджету села та створювати робочі місця?

А ось у громади є інше бачення. Кількість протоколів свідчить, що це прибуткова справа. Тому виконком прийняв рішення дозволити приспусти воду, з метою привести інженерну споруду до подальшої експлуатації за призначенням комунальним підприємством “Джерело”. Що буде з рибою, нам не відомо, але попередня історія така, що дає стверджувати: громада вкрасти рибу браконєрам і навіть комунальному підприємству не дасть.

Стало відомо, що формується дві групи людей села, у яких абсолютно протилежне бачення. А поступатися ніхто не збирається. Так що виклики поліції від громади абсолютно були справедливі. Дійсно, поліція каже правду, що у комунального підприємства є дозвіл на приспуск води, з метою ремонту інженерної споруди дамби. Що буде з рибою, покаже час. Хтось один не хапне. Про це кажуть як одні, так і другі.

Чи буде ефективним громадський контроль, покажуть найближчі дні. Необхідні умови для цього вже створені.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Вова Полічков

    Воду приспустять а де браконьєри будуть красти рибу  та возити і продавати на базарах? Їх кишені порожніми не будуть . Ото колотять.Такий ставок та безгосподарний!Хіба сільському голові не соромно?Заріс бурянами памятники підперті хрестами ставок більше 50 га як калюга ...
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up