Про які зміни у субсидіях треба знати

Про які зміни у субсидіях треба знати
  • Більше 186 домогосподарств на Вінниччині отримують житлову субсидію. Протягом 2020 року виплатили понад 1,3 мільярди гривень субсидій.
  • Про це йдеться на сайті Вінницької ОДА під час брифінгу заступниці голови Вінницької облдержадміністрації Наталії Заболотної.

Середній розмір субсидії на Вінниччини перевищує півтори тисячі гривень і дорівнює 1560,26 гривень.
За словами пані Наталі, в період, коли тарифи зростають, будь-хто із мешканців Вінницької області може звернутись до органів соціального захисту населення, щоб нарахувати субсидію. Чим менший сукупний дохід домогосподарства, тим більшу субсидію нарахують.
Для субсидіантів нічого не змінюється при зміні постачальника комунальних послуг. Вони продовжуватимуть отримувати призначену субсидію.

Під час брифінгу Наталя Заболотна також нагадала про зміни стосовно порядку надання житлових субсидій, які були запроваджені урядом в грудні 2020 року.

Йдеться, зокрема, про надання можливості отримувати житлову субсидію домогосподарствам, у складі яких є особи, що офіційно працюють за кордоном у країнах, з якими Україною не укладено договорів про соціальне забезпечення, або перебувають за кордоном у період догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Відео дня

Окрім того, надано право на отримання житлової субсидії на загальних підставах особам, які набули право власності на житло протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії, зокрема, шляхом успадкування, та особам, які не мають доходів і відповідно до законодавства звільнені від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Відтепер при встановленні права осіб на отримання житлової субсидії урахування перевищення граничної величини відбувається не за показниками опалювальної площі житлового приміщення, а його загальної площі.

Для тих осіб, що втратили роботу під час карантину не враховуватимуть попередню заробітну плату, але лише розмір допомоги по безробіттю

Опитування

Отримуєте субсидію?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up