Про якість питної води в Козятині

Про якість питної води в Козятині

В редакції газети "RIA-Козятин" відбулася дискусія за круглим столом на тему водопостачання

Відео дня

Учасниками “круглого столу” “Якість питної води в Козятині” стали активні мешканці міста, які знають основні аспекти цієї проблеми.

Це депутат міської ради Олександр Гвелесіані, пенсіонер , колишній керівник козятинської дальниці водопостачання Єдуард Буровський, начальник відділу постачання Київського територіального управління ПАС “Укрзалізниця” Олксандр Арсенюк, заступник начальника цього ж територіального управління Сергій Бойко, пенісонер, колишній головний лікар СЕС Іван Смоліч, Колишній депутат, пенсіонер, колишній керівник БМП, архітектор міста Олег Каменний, завідуючий Козятинським міжрайвідділом лаборативних досліджень Леонід Ящук, колишній правційник транспортної прокуратури Валерій Савченко.

Два роки назад 18 лютого 2016 року в редакції досліджували цю проблему. Про це в публікації “RIA досліджує проблему якості питної води у Козятині. Начальник БМЕУ Микола Кравець: “Я особисто п'ю воду з крана!” RIA досліджує проблему якості питної води у Козятині

Посилання на джерело: https://koziatyn.info/lyudi/ria-doslidzhue-problemu-yakosti-pitnoyi-vodi-u-kozyatini-10483175.html

Тоді Микола Кравець доповів про стан справ у постачанні питною водою на 24-тисячний Козятин. За його словами, з 1933 року, коли був збудований водопровід з Медведівки, минуло майже сторіччя. З того часу суттєво погіршилася екологічна ситуація в районі водозабору. Мережі водопостачання не відповідають сучасним вимогам. Очистивши воду в місці водозабору, неможливо доставити її за 18 км до міста без повторного забруднення.  Підприємством надаються всі технологічні можливості для якісної очистки води. Вона відповідає усім бактеріологічним та біологічним показникам. — Я використовую водопровідну воду для приготування їжі та вживаю сирою, — наголосив пан Кравець.

Цьогорічна дискусія виявилась не менш жвавою. Взяти в ній участь запрошувався і міський голова Олександлр Пузир. За попередньою домовленністю з міським відділом по зв’язкам із ЗМІ, на всі питання, які виникли в ході “круглого столу”, міський голова зможе дати відповіді після 16 квітня, оскільки відбув у відрядження.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up