Про задимлення міста на сесії забули (ВІДЕО)

Про задимлення міста на сесії забули (ВІДЕО)
Це він очолив комісію по котельням — депутат Малишевський

Активістів поменьшало, депутатського запалу не стало

В пятницю 24 листопада відбулася 21 сесія Козятинської міської ради 7-го скликання. Зареєструвалося 27 народних обранців. Трохи згодом їх стало тридцять. Почали зі змін порядку денного з урахуванням питань погоджувальної ради. Включили в порядок денний підписання договору про партнерські стосунки з румунським  містом Поду-Ілоаєй та заслухати рекомендації постійних та тимчасових депутатських комісій. Всього до порядку денного було внесено близько 80 питань із них 47 майнових. Хвилиною мовчання вшанували жертв голодомору 33 року, який визнаний як геноцид проти українського народу..

Продовжили сесію з привітань іменинників. Без квітів.

 

Відео дня

Як суперово ділити такий мільйонний бюджет

Першими на сесії  були бюджетні питання в цілому за 2017 рік та виконання міського бюджету за 9 місяців поточного року. Дохідна частина більше 180 млн грн, доходи загального фонду чуть більше 176 мільйоніі.та доходи спеціального фонду — 4 мільйони з хвостиком. Виконання міського бюджету за січень вересень по видатках — 166 млн 154 тисячі у тому числі  видатки загального фонду  майже152 мільйонів грн, видатки спеціального фонду з міского бюджету більше 13 млн  200 тисяч гривень. Для когось це пусті цифри, але для порівняння скажу, що в період минулого депутатського скликання в бюджеті міста фігурували значно скромніші суми — в межах -75-73 мільйоні дохідної частина та видаткової.

 

Чергове марнотратсво ініціює відділ культури

Говорили за втановлення нових ставок і пільг зі сплати земельного податку на 2018 рік. Це було зрозуміло тільки депутатам, прості смертні в залі і гадки не мали про що йде мова.

На різдвяно-новорічні заходи начальник відділу культури пані Рибінська хоче в цьому році на ПРБ встановити штучну ялинку. Біля “Цесісу” чи на території воєнізованої охорони. Навіщо ставити за бюджетні кошти штучну ялинку, коли є природня? Аргумент влади, в тому що поруч братська могила. А що вона там з’явилася недавно? Чи раніше влада була з черствішею душею і не розуміла що вона робить? Якщо так, то крім влади є ще люди, які відреагували б на помилку влади. Таких нарікань з боку громади не спостерігалось. Проблема ця надумана. Хочеться закупити штучну ялинку. І в цьому криються всі аргументи.

Всього на різдвяно- новорічні свята відділ культури просить виділити 240 тисяч грн(!). Щоб збільшити кількість дитячих програм та атракціонів. На концертні програми знову зазиватимуть приїжджих артистів та кращих колективів нашого району. Особливу увагу організатори святкових заходів надають оформленню дизайну та освітлення площі. От тільки, як буде, судячи з доповіді, знають ще не все, а витратну частину вже порахували. Остаточно програму святкувань затвердять на наступній сесії міської ради.

 

Приколи “нашого городка”

Далі розглядалися питання безпеки міста ”Безпечний Козятин — взаємна відповідальність влади та громадян”.Вирішили за бюджетні кошти закупити правоохоронцям закупити на 500 тисяч гривень одягу  Влада міста вважає, якщо їх вдягнгути в одяг нового зразка,то наше місто стане безпечнішим?

Наступне. Спочатку ліквідували архітектурний відділ, а потім створили відділ містобудівництва та архітектури. На питання депутата Гвесіліані, що така перестановка дає, головуючий на сесії міський голова Пузир відповів: “В архітектурному відділі були помилки” (хабар архітектора, то помилка?-прим. ред). Скориставшись правом репліки, народний обранець сказав: “Коли в міської ради є помилки, її також можна ліквідувати.


 

“Подякуємо” Юлі

З 8-го по 11  питання порядку денного були соціальні програми. Робити доповідь було нікому. Їх прийняли всі на “одобрямц” без змін і доповнень. Всі рішення були наперед підготовлені.  

А питання здоров’я городян вирішилося ліквадацією одної медичної комунальної установи і запровадженням іншої. Якщо читати текст з рішення, то виглядає це так: Комунально некомерційне підприємство ”Козятинський міський Центр первинної медико-санітарної допомоги Козятинської міської ради” є лікувально-профілактичним закладом охорони здоров’я.”

В цих словах і криється вся неправда. У нас з тієї пори як Юля Тимошенко, як Прем’єр команди Ющенка підписала закон про держзакупівлі, у нас не стало охорони здоров’я. У нас стала лікувальна медицина типу “Купуй і лікуйся”. У нас формально немає охорони здоров’я.

 

Схема через чисте місто — більше півтора мільйона гривень

Коли створювали підприємство “Чисте місто” була надія, що воно зароблятиме на себе. Зараз і “Відродження”, і” Чисте місто” стоять з протягнутою рукою майже на кожній сесії. Що не кажіть, “Відродження” щось трохи робить, а “Чисте місто” зробило за час свого існування тільки напис на чотирьох сміттєвих баках. Тепер просять з міського бюджету 699 тисяч 600 гривень. На питання, на що маєте витратити кошти, представник підприємства відповіла, що на зарплату працівникам. Після збільшення виділених коштів загальний обсяг фінансування КП “Чисте місто” складатиме більше ніж півтора мільйони гривень. Це якраз та сума, яка була недофінансована на ремонт доріг. Чи вистачило б цих коштів на  дев’ять доріг, які мали зробити в 2017? Сказати важко. Тут логіка така: “Нема фінансування, немає роботи”.

 

Тим, що нас труять, за рахунок громади, куплять золоуловлювачі

Ще одне дискусійне питання виникло в обговореннізадимлення міста. Рішенням 20 сесії міської ради була створена тимчасова контрольна комісія. За її роботу звітував її голова депутат Віктор Малишевський. Виявляється комісія вирішила: “...вимагати від теплопостачальних організацій виконувати умови договору та умови прописані в дозволах на викиди забруднених речовин. Запросити на сесію міської ради представників всіх трьох теплопостачальних організацій. Забов’язати теплопостачальні організації спалювати тільки ті види палива, які зазначені при розрахунках тарифів на теплопостачання, а саме торф, дрова і їх відходи”.

Виходить, постачальник тепла не виконує умови договору. То що з ним потрібно робити? Мабуть, звільняти. Адже не потрібно з’ясовувати, до яких відходів відноситься соняшникове лушпиння (чи то відходи торфу, чи, можливо, дров). Пройти не можна ранком: смог стоїть і в горлі пече. Труять людей утаємничені теплопостачальники, а влада їм  за гроші громади ще й закупить “золоуловлювачі”. Про це вирішили на сесії. Більшість депутатів проголосували “за”. Експерементальною буде котельня № 9 ( ).

На майнових питаннях розбіглося 10 слуг народу

Коли стали розглядати майнові питання деякі депутати покинули зал засідань. Майнові питання стосуються мешканців міста і такі дії народних обранців є не що інше як неповага до громади.  Спочатку депутатів залишилось 26, пізніше 23, ще пізніше 20. та на моніторі висвітлювалось все тих же 26 присутніх. Я не скажу, що хтось кнопкодавив це не той рівень, де заробляють.

Ще слуги народу заслухали приватного підприємця “Сашу”, який пропонував на вулиці Антоновича облаштувати торгівельні точки. Таке рішення потрібно тільки вітати. “Громадянська позиція” ще раніше пропонувала, коли люди торгували, в болоті і стояли на проїжджій частині вулиці Земляка. Народ обирає владу, щоб вона робила життя людей кращим. Хай торгують люди на Антоновича, на ПРБ, на кругу. Головне, щоб така торгівля не була стихійною і не порушувала права і спокій інших мешканців міста. Чим більше торгуючих тим кращі умови ринку. Це здешевлення продукції.

 

На покуси бродячих собак гроші виділили

Вичерпавши порядок денний, депутати мали розходитись. Та санітарний лікар пані Проць зробила повідомлення, що в цьому році за послугами медиків звернулося 57 постраждалих від укусів безпритульних і домашніх тварин. На кожного покусаного витрачається 400 гривень, а виділили кошти в розмірі 70 тисяч. Депутати проголосували за суму, якої не вистачає. Вакцина знову буде.   

 

Окремі моменти сесії у відеорепортажі:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up