Проблема: чому козятинчан атакують собаки підприємців, коли є волонтери для безпритульних собак?

Проблема: чому козятинчан атакують собаки підприємців, коли є волонтери для безпритульних собак?
  • Минулого тижня в редакцію газети “RIA-Козятин” прийшли троє мешканок нашого міста яких непокоїла тема собак. Наталія Павленко досі не може без сліз розповідати, як собак нищать отрутою. А Ніна Крента та Людмила Бережнюк стали їх жертвами

Наталія Георгіївна розповідає, шо живе в будинку 16, що на вулиці Героїв Майдану. В їхньому дворі були собаки, яких доглядали всім під’їздом. Та недавно одного песика, на  думку жінки, отруїли. Його намагалися поставити на ноги дорогими ліками. Та в потрібний момент не мав змоги вчасно приїхати до чотирилапого пацієнта вет лікар і за декілька годин собака перестав подавати ознаки життя. 

Тварина, каже Наталія Павленко, не повернеш. Тільки ми не хочемо, щоб такі випадки повторювалися. Спостерігати за тим, що тварина корчиться від болю і  не можна полегшити її стан.

Відео дня

— А чим преса може допомогти в проблемі з собаками? — запитали ми нашу співрозмовницю. Ми написали не одну статтю на тему собак, тільки владі, як горохом об стіну. Альтернативи “Хатіко” на сьогоднішній день у них немає.

Ми хочемо створити каже Наталія георгіївна на волонтерських засадах собачий притулок.

— Але для собак повинні бути збудовані вольєри чи клітки? — запитали ми у гості редакції

— Всі затрати ми беремо на себе, клітки будемо ходити по організаціям і нам їх збудують. В Козятині багато порядних людей, які по люцьки підійдуть до проблеми.

Єдине, що нам потрібно це розуміння депутатів, щоб виділили на собачий притулок землю. Ми підемо на сесію міської ради і будемо просити  виділення землі.

— Скільки ви плануєте обслуги і яка у вас має бути зарплата?

— Обслуга залежить від кількості собак, але не більше трьох осіб, яким ніхто не буде платити за роботу і за корм тваринам. Все це буде на волонтерських засадах, — підсумувала наша співрозмовниця.

Інші гості редакції розповіли таку історію. Минулого вівторка Ніна Крента Та Людмила Бережнюк прийшли в приватне підприємство по виготовленню пам’ятників. Прийшли ще до початку робочого дня. Підійшовши до дверей контори, як на Ніну Кренту накинувся пес і вкусив свою жертву за ногу вище коліна. Друга жінка встигла відскочити, але їй забіг в сторону тимчасово відібрав мову. Дочекавшись господарів жінки замість вибачень отримали від дружини підприємця погрози, що вони повідомлять в поліцію про те, що жінки ступили на приватну територію раніше чим записано в розпорядку дня. 

Ми не будемо з’ясовувати мали право чи не мали заходити на територію контори раніше початку робочого дня. На скільки нам відомо людина може зайти всюди де немає воріт чи немає таблички «вхід заборонено». Але ми ще не чули щоб клієнта, який прийшов робити замовлення, лякали поліцією.

Щоб почути іншу сторону конфлікту ми поїхали на місце події. Єдиний кого ми там застали був працівник Валерій, який візочком возив щебінь. На питання де собака якого прив’язують на ніч біля контори, Валерій прямої відповіді не дав. Сказав, що тут багато бігають собак. Може якийсь  і вкусив.

З собак, яких ми бачили на території кладовища був риженький, біля вагончика і рябенький, біля воріт. Ні перший ні другий кусати когось не можуть. Іх люди зашугали і вони людей бояться. Очевидно після інциденту собаку, що кусався кудись забрали.

Поспілкуватися з господарем в телефонному режимі також не увінчались успіхом. Директор на дзвінок, який написаний на дверях його контори, не відповідав. Заслухавши тільки одну сторону конфлікту ми видаємо публікацію. Та залишаємо право іншій стороні зробити корективи в наступному номері газети.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up