Прочитані книги кладуть на обсервацію

Прочитані книги кладуть на обсервацію
Бібліотека: Діти в бібліотеці цікавляться переважно сучасною літературою
  • Козятинську районну бібліотеку, зважаючи на  пандемію коронавірусу, відвідують все менше читачів. У кожному відділі бібліотеки суворо дотримуються карантинних норм.
  • Йдемо в дитячий відділ Районної козятинської бібліотеки. Нині там можна побачити чимало нової сучасної літератури.

– У зв’язку з пандемією, дорослі більше стали відвідувати бібліотеку, адже книги купувати зараз не так дешево. В нас є поповнення нової літератури сучасних письменників: чимало книг Сашка Дерманського, Іан Уайброу серія «Малий вовчик».  Це книга дуже популярна, батьки приходять, записуються в чергу. «Пригоди в лісовій школі» В. Нестайка теж користується попитом і діти залюбки читають, –  розповідає  бібліотекар молодшого відділу районної бібліотеки для дітей Наталія Кесарчук. – Цього року ми списали з фонду багато застарілої літератури. Також заохочуємо батьків і дітей дарувати книги бібліотекам.  Якщо нам зараз дарують книги, ми їх відкладаємо на обсервацію на десять днів. Книги дарують в основному ті діти, що багато читають. Ми відзначаємо найактивніших подарунками. Зараз можна прийти і подарувати книгу бібліотеці також. Ми боялися, що через пандемію у нас не буде читачів. Проте  бібліотека працювала і працює, ми сподіваємося, що вона буде працювати надалі. Вона жива, її відвідують і це найголовніше.


За словами Наталії Кесарчук, усі працівники бібліотеки дотримуються карантинних умов і працюють у масках. Обробляють руки антисептиком всім відвідувачам. Книги, які приносять читачі, відправляють на обсервацію у спеціальний ящик. Приміщення теж постійно прибирають, протирають полиці дезінфекційним розчином. Бібліотекарі сподіваються, що наступного року можуть відновити ляльковий гурток «Кольорове диво» і влаштовувати культурні заходи.
А от бібліотекар села Широка Гребля Ольга Балецька влаштовує огляди книги, книжкові виставки читачам, які не можуть відвідати бібліотеку.

Відео дня

– Масові заходи ми не можемо проводити, але щоб не втрачати читачів, я в масці і у рукавичках іду до людей, даю їм літературу. Вони читають, а потім я забираю ці книги. Також в мене книги лежать на «обсервації», після того як їх прочитала людина. Антисептиком також кожному відвідувачу обробляю руки, проте антисептик мені доводилося купувати за свої кошти, маски теж, – розповідає пані Ольга. – Прибираю бібліотеку я сама. Нині через пандемію у бібліотеці не працює комп'ютерний відділ. Тому що кожного дня потрібне протирання, а я працюю сама.


 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up