Проекти для молоді — що це таке і як туди потрапити

Проекти для молоді — що це таке і як туди потрапити
«Необхідно прописати щиру, конструктивну мотивацію». Анна Гайналій дала практичні поради, як пройти конкурс на участь у проектах
  • У Центральній районній бібліотеці провели лекцію для молоді «Можливості в Україні та за її межами».
  • Розповіли про цікаві проекти, до яких можна долучитися, які вони мають плюси та мінуси.
  • А також поділилися секретами, як пройти конкурсний відбір.

Школярка Аліса Міщенко завітала на лекцію про можливості для молоді. Дівчину зацікавила ця тема, тому що вона брала участь у багатьох проектах та конкурсах на шкільному рівні. Серед них — Мала академія наук та конкурс Ясінського. Тепер хоче долучитися до чогось серйознішого.

— Прийшла в першу чергу для того, щоб дізнатися, як потрапити на проекти, — каже Аліса. — Про них багато хто говорить, але сам механізм, як що шукати, де що знаходиться, як зареєструватися — це потрібно дізнаватися. Я не знаю жодної громадської організації, яка цим займається.

Саме для того, аби навчити молодь шукати проекти та поділитися власним досвідом, активістка Анна Гайналій провела лекцію. Вона розповіла, чому ці проекти такі важливі, та що їх об’єднує.

Відео дня

— Спільне між усіма проектами — люди, — каже Анна. — Це найцінніший ресурс. Завжди треба обирати оточення. Кажуть, навіть якщо ви хочете чогось глобального і ставите перед собою цілі, але оточення цьому не сприяє, ви їх не досягнете. Бо якщо є банка кислих огірків і в неї кинути свіжий, він скисне.

Будь-який проект має багато позитивних сторін. Серед них нові знайомства, емоції, вихід із зони комфорту і, як наслідок, розвиток, можливість спробувати себе у різних сферах, поспілкуватися з інтелектуальною елітою, безкоштовно проживати і харчуватися.

Але є і мінуси, особливо для інтровертів. Адже це незнайоме середовище. Це виснажує і потрібна велика затрата часу. Часто вам можуть відмовити, або взяти у резерв і повідомити про участь в останню хвилину. Тому, каже Анна Гайналій, важливо обрати саме свій проект.

— Дуже важливо вчитуватися в умови, — продовжує активістка. — Дізнатися усі деталі. І лише якщо у серці щось йокне і ви відчуєте, що це ваш проект — подаватися. Бо на все підряд ресурси розпорошувати не потрібно.

Більшість проектів та програм безкоштовні. Але для того, щоб на них потрапити, потрібно пройти конкурсний відбір. Аби це зробити, необхідно показати свою зацікавленість. Анна Гайналій поділилася секретами, як це зробити.

— Необхідно прописати щиру, конструктивну мотивацію. Спрацьовує фраза «у мене є мрія», або «я сподіваюся», «з нетерпінням чекаю». В англійських мотиваційних листах «i believe» дуже гарно працює.

Ви маєте розуміти, що одна людина читає триста листів. І вона може почати читати і перегорне, бо її не зацікавило. І ви пролетіли. Ви маєте вирізнятися на фоні інших і тоді вас помітять і висока можливість того, що вас візьмуть, — розповідає дівчина.

Сама Анна Гайналій має досвід участі у різних проектах. Почалося усе з того, що вона спробувала себе у ролі волонтера на тренінгу, який влаштувала школа системного бізнесу. А минулого року вперше взяла участь у міжнародній програмі обміну студентів «Erasmus+», у рамках якої поїхала до Туреччини.

— Це була перша комунікація з людьми із різних країн, — додає Гайналій. — Це взагалі просто був бум, тому що я їхала окремо від усіх. До того ж із центру треба було дістатися у якесь село. І люди в Анкарі не знають англійської мови і це було дуже туго і весело. Але ми співали з турками «Ще не вмерла Україна», «Ти ж мене підманула, підвела». Це їм капець як заходило.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera 19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled 13:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up