Програміст з Тернополя отримав два роки ув'язнення за антиукраїнські публікації в "Вконтакте"

Програміст з Тернополя отримав два роки ув'язнення за антиукраїнські публікації в "Вконтакте"

 Євгеній Фук. Фото: сайт "Миротворець"
 

Суд заочно засудив до 2 років позбавлення волі жителя Тернополя Євгенія Фука за поширення в соціальній мережі "Вконтакте" закликів до Росії почати військову агресію щодо України. 
 

Про це йдеться у вироку суду від 5 грудня, передають Українські Новини.

Зазначено, що 34-річний уродженець Ростовської області Росії Фук до 24 січня 2017 року проживав в центрі Тернополя і працював програмістом. У період з 12 травня по 22 червня 2015 року обвинувачений в соціальній мережі "ВКонтакте" створив особистий обліковий запис, через який свідомо розміщував публічні заклики до повалення конституційного ладу в Україні.

Так, Фук на "стіні" свого облікового запису навмисне поширив для ознайомлення публікації, в яких містяться заклики до Російської Федерації здійснити військову агресію щодо України і таким чином повалити її конституційний лад. Зокрема, у розміщених публікаціях від 22 червня 2015 року міститься вислів: "Росія повинна боротися за те, щоб ніякої України на її кордонах не було, а була "Новоросія" і "Малоросія".

Відео дня

Також він активно репостив сепаратистські публікації з сайту Sharij.net. Більш того, встановлено, що підсудний швидше за все долучився до бойовиків самопроголошених республік на Донбасі, так як в приватному листуванні, дослідженому в суді, він висловив такий намір.

Суд визнав Фука винним і засудив до 2 років позбавлення волі без конфіскації майна.
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up