Прогулянка Козятинщиною: багнюка біля ЦРЛ, міст та люки на Мічуріна

Прогулянка Козятинщиною: багнюка біля ЦРЛ, міст та люки на Мічуріна
У середу 16 грудня наміст вантажать відбійники та поручні
  • Козятин у фото. Щотижня ми об’їжджаємо наше місто в пошуках цікавих фото. Цього разу під приціл наших камер потрапили комунальна техніка на дорогах, ожеледь, новорічна сосна на 1011 км та поставлений на місце Білоцерківській міст

Усі статті, що виходять у газеті, ми розміщуємо й на нашому kazatin.com. Під однією з новин Олексій Костюк написав коментар: «Поїдьте на О. Кошового та Зоряну і подивіться, який там каток. Ніхто ні 10 грудня, ні 13 не посипав нічим...» За запрошення дякуємо, щоправда, на вулиці Кошового ми і так часті гості. «Каток» – це добре читачем сказано, але не дуже точно. Бо каток — це гладенька поверхня, а на Кошового обледенілі горби та ями. От тільки, чия в цьому вина, давайте будемо розбиратися. 

Ще не так давно майже всі будинки були на балансі міської ради. За будинками був закріплений двірник, який посипав в ожеледицю тротуари. Створили ОСББ. Тепер Голови ОСББ повинні перейматися безпекою людей на своїй прибудинковій території.  Те ж саме можна сказати про господарів магазинів, аптек, супермаркетів. Коли кожен зробить безпечну ділянку біля себе, то й комунальникам буде легше боротися з природними явищами. Щодо приватного сектору, то на сьогоднішній день комунальні служби не готові забезпечити безпеку людей на дорогах. Немає техніки. Лід скоріше розтане від денного потепління, ніж на другорядні вулиці дійде техніка, яка ще є в арсеналі комунальників.  

Відео дня

Друга стихія в нашому місті — це потепління після морозу. Перехід з вулиці Героїв Майдану до залізничного мосту для багатьох наших земляків та гостей міста - взуттєва катастрофа. Влізти в багнюку в центрі міста можна, мабуть, тільки в Козятині. А виною тому є розвіяне вітром паливо котельні. Люди ходять по відходах лушпиння, перемішаного з землею. Хто ризикнув пройти тим переходом – гарантовано має дві проблеми: як пройти, щоб якнайменше намочити взуття, і де потім його помити. 

Коли ми біля котельні ту грязюку місили, надійшло повідомлення, що на вулиці Мічуріна між автомагазином і дитячим садочком на дорозі небезпечний люк, а тим шляхом дітки ходять – йшлося в повідомленні.

Ми вже не раз і фотографували ту накривку люка, і писали за нього, тільки від цього нічого не помінялося. Чи відреагує на це нова влада – як кажуть, поживемо - побачимо.

З вулиці Мічуріна, ще раз потрапивши в багнюку на переході до залізничного мосту, поїхали до мосту, що на Білоцерківській трасі. Його ще минулого тижня мали поставити на залізо-бетонну основу. Тільки погода будівельникам підносить сюрприз за сюрпризом. Та в понеділок, 14 грудня, коли трохи потеплішало, міст таки поставили на місце. Чи вдастся його здати до Новорічних свят – залежить від погоди. Будівельники хоч працюють, випереджаючи графік, можуть не встигнути здати об’єкт, як планували, на кінець грудня. 

Будівельники працюють, а деякі козятинчани переймаються тим, яким чи чиїм іменем міст назвуть. Народна мудрість свідчить: «Народ скаже як зав’яже», як люди по народному міст назвуть, так будем його називати. 

Ще міст в експлуатацію не зданий, а комусь поручень сходинок чимось не сподобався. Взяв і відламав метрів зо два від того перила. Мабуть, та особа переймалася безпекою літніх людей. Відламав, щоб пенсіонери через колії не ходили. А якщо без жартів, то поручень той був доброю опорою для людей в літах.

На переїзді 1011 кілометра нам сподобалась невеличка сосна, яку чергові по переїзду прибирають на новорічні свята.

Зачепивши тему Нового року, ми знов зателефонували в Козятинське лісництво. Там повідомили, що ялинки будуть. Найменша, 120 см коштуватиме 108 гривень, а найвища потягне на 180. Коли в лісництві «Сестринівська дача» розпочнеться торгівля - повідомимо додатково.

Травматологічне відділення в ЦРЛ

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Андрій Карась

    від міста віє депресухою - сміття, багнюка, центру як такого немає, мери змінюються і тільки місто не змінюється
  • Tetyana Kostiuk

    Поламати, вкрасти, побити - це наш коньок. Як в пісні: "Хорошими делами прославиться нельзя".
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up