Прогулянка Козятинщиною: дешевий хліб та козятинчани, яких «кропили» водою

Прогулянка Козятинщиною: дешевий хліб та козятинчани, яких «кропили» водою
  • Козятин у фото. Кожного тижня ми об’їжджаємо наше місто і його околиці в пошуках цікавих фото. Цього разу під приціл наших камер потрапили альтанка, що в урощищі «Сестринівська дача», калюжі на вулиці Грушевського, та «душ» для перехожих від водіїв

 

Почалася наша прогулянка з вулиці Грушевського, де за відсутності водовідведення в дощову погоду перед продуктовим магазином утворюється калюжа. Кинулось в очі те, що козятинчани, які хочуть зайти в магазин, спочатку мають вирішити: обходити калюжу, чи зробити покупки в іншій торговій точці.

Відео дня

На ринку «Хлібодар» дощова погода розігнала покупців. А як не має кому купувати, то й продавці порозходились. Ми помітили тільки продавців молочної продукції, які вже навіть за зниженою ціною ніяк не могли збути товар, продавців фруктів та кілька «лоточників» не продуктових товарів.

На пішохідному переході вулиць Василя Земляка та Незалежності ми протягом години спостерігали, як люди “зебру” переходять. Долаючи перехід, люди визначалися, де є невеликі горбики, щоб менше намочити взуття. Водії пішоходів пропускали, але ж тільки на своїй смузі. Тож деяким перехожим, які встигли пройти до середини дороги, не пощастило. Ззаду їх облило водою з-під коліс автівки, яка їхала на швидкості.

В магазин «Козак», що на вулиці П. Орлика, привезли дешевий хліб. В середньому, за оцінками покупців, він коштує половину вартості початкової ціни. В той день буханець коштував 5,70 грн. Люди, які стояли в черзі, соромилися щось сказати на камеру. Без неї спілкувалися охоче.

– Добре, що такий магазин є. Це знахідка для людей, які мають проблеми з грошима, – казали вони. Тільки погано, що у нас є багато людей, які через важке фінансове становище мусять купувати хліб, який переоцінили.

На ті й же вулиці П. Орлика приємне враження справила Arm-Ato Pizza. Вони добре підготувалися до Різдвяно-новорічних свят, оздобивши територію біля закладу гірляндами. 

Ми не в одній прогулянці помічаємо на дорогах нашого міста завантажені різними товарами великогабаритні фури, які розбивають дорогу. Дорожнє покриття на вулиці Матросова вже просіло, і що буде на весну, навіть уявити важко.Таких дві фури помітили біля відділку поліції. Поцікавились, чому їх не заарештували?. Виявляється, з руйнуванням дороги це ніяк не пов’язано.

Перед новорічними святами в Козятинському лісництві ми часті гості. Цього разу, крім найдешевших ялинок, помітили на околиці лісу новобуд. Це Василь Сауляк вирішив перед тим, як піти на заслужений відпочинок, збудувати для любителів лісових прогулянок альтанку. 

– Столики, які стояли на галявині, в дощову погоду намокали, в спеку висихали і коробились. Хочу, щоб відпочиваючим було приємно в лісі, – каже пан Василь. – Не всі відпочиваючі прибирали після себе. Сподіваюся, що тепер будуть дотримуватися порядку всі. 

Наостанок нашої зустрічі ми поцікавилися у Василя Сауляка, чому він вирішив покинути посаду лісничого?

— Наше правління в Хмільнику. Хмільник від Козятина за 100 кілометрів. Кожна поїздка весь день забирала. В цьому й уся причина, – сказав Василь Сауляк. Залишивши посаду, він не перестав ліс любити і у всьому, чим може допомагає новому лісничому урочища «Сестринівська дача».

Білоцерківський міст ще на один крок наблизився до відкриття. Працівники будівельної компанії «112» Бровари ставлять від проїжджої частини відбійники.

На головній площі міста бавиться малеча. Хтось біля ялинки влаштовує сесію, а хтось - біля оленів. На цій позитивній ноті ми й завершили нашу мандрівку.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач41

    Хотелось бы узнать о женщине,которая стоит на коленях возле "Господарем". Спасибо
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
11:59 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera 19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled 13:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up