Прогулянка Козятинщиною: гори сміття, потрощені дороги та будні залізничників

Прогулянка Козятинщиною: гори сміття, потрощені дороги та будні залізничників
  • Козятин у фото. З приходом тепла ми відновили наші прогулянки Козятинщиною. В першу чергу нас цікавило, в якому стані дороги, по яких через закриття Білоцерківського мосту вже півроку курсують багатотонні фури. Але знайшли ще багато цікавого

 

Відео дня

Почали перевірку з вулиці Джерельної. На щастя, Джерельна вистояла. Нічого страшного  немає на Франка, а вулиці Матросова добряче дісталося. Великі ями біля провулку Лісового і на перехресті з вулицею Сербіна. В багатьох місцях дорога просіла і в суцільних тріщинах.

Найбільше дісталось від важкого транспорту вулиці Героїв Майдану і ямковим ремонтом, який вже розпочали, не обійдеться.

Білоцерківський міст поки без змін. В деяких місцях на відбійниках пішохідного переходу немає болтів. Але скоріш за все це не варвари їх повикручували, а напевно  будівельники не доотримали болтів.

На вулиці 8-Гвардійській познайомилися з 68-річним залізничником паном Михайлом. Він розповів, що комунальні служби кронували аварійну черешню. Товстіші колоди кудись повезли, а дрібне гілля склали під парканом для вивозу, як сміття. 

– Навіщо черешневі гілки кудись вивозити, коли їх можна у плиті спалити? Газом я не користуюся, будинок опалюю дровами. Ніби гілля – звичайний хмиз, а ним можна зварити сніданок, обід і вечерю, якщо не лінуватися, – каже наш співрозмовник.

На вулиці Василя Земляка багатолюдно. Хто в масці, хто без маски, в кого маска тільки під носом чи на підборідді.

Безпечні козятинчани наче не чули, що станом на ранок, 31 березня, на Козятинщині зафіксували вже 42 смерті від коронавірусу. 

У Локомотивному депо нас цікавило сміттєзвалище підприємства. Судячи з побаченого тут після останнього самозаймання смітника, на підприємстві проведена оперативна робота з виявлення підозрілих людей. Коли ми підійшли до смітника, з двох цехів вийшли працюючі на вулицю. Молодці. Мабуть тому звалище Локомотивного депо вже більше 2 років ніхто не підпалює.

Поспілкувалися з працівниками, які з цеху вийшли в дозор. Скаржаться не на підприємство, а на державу. Кажуть, нової тягової техніки немає, а «кайзерам» вже майже 60 років. Кайзерами хлопці назвали електровоз ВЛ- 60к. А ще впало у вічі, що біля звалища багато битого скла з електровозів. Запитали в знайомого залізничника: «Що, так часто бешкетують діти на перегонах?» 

– Буває, що діти, буває підлітки і буває, коли на швидкості з зустрічним потягом потоком вітру піднімає в повітря камінчик. Раніше так багато скла не лежало на звалищі тому, що його підприємницькі люди на парники забирали. Тепер парниками мало хто займається, – каже машиніст Микола.

Зайшли в цех ремонту вагонів вагонного депо. Там всі в процесі роботи. Зварники працювали на драбинах, слюсарі по ремонту вагонів крутили гайки під вагонами, їх колеги Анатолій Ільчук та Олександр Кисельов виконували роботи біля пересувного крана.

Завітали до колійників. Вони саме замінювали старі шпали стрілочного переводу.

Від залізничників – знову на Джерельну. Де сходить сніг – там гори сміття. Нічого не змінилося в кращу сторону. Хоч і старалися місцеві активісти, а сміття тут тільки побільшало.

На спортивному майданчику, що на тій же Джерельній, воркаутер Ілля Слюсар крутить сальто на турніку. 

– До змагань готуєшся? – запитуємо.

– Та ні, через коронавірус зірвалися змагання, – каже шестикласник другої школи і додає: – це я  спортивну форму підтримую.

На цій, можливо, не зовсім позитивній ноті ми завершили нашу прогулянку.

Козятині через забруднення довкілля викидами котелень розпочали кримінальне провадження
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Венера Михайська

    Цікаво, як виглядає та людина-Держава, на яку усі скаржаться і чекають змін?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up