Прогулянка Козятинщиною: лебеді, бездоріжжя і рожевий унітаз

Прогулянка Козятинщиною: лебеді, бездоріжжя і рожевий унітаз
  • Кожного тижня ми об’їжджаємо наше місто в пошуках цікавих фото. Цього разу під приціл наших кінокамер потрапили карета швидкої на бездоріжжі, купи листя на дорогах, торгівля вихідного дня під час карантину

Почалася наша прогулянка містом і його околицям з Циганського хутора. Тут живуть люди переважно пенсійного чи передпенсійного віку. Для них виклик санітарної машини – часта необхідність. От тільки не кожен водій наважиться заїхати на хутір. Як правило, під час тривалих дощів бригада медиків до хворого добирається пішки. Скажете - так це довго. Як кому.

Ми переконалися, що швидка допомога по тому бездоріжжю швидше від пішохода не їде. Самі медики кажуть, що такою дорогою краще пройтись. До хворого вони йдуть швидко, а до санітарної автівки добираються вже, як вийде.  

Відео дня

Поки спостерігали, як хитається по бездоріжжю санітарна машина, задзвонив телефон. Чоловік розповів, що в Білій Казармі дивом не сталося ДТП. 

– Повертаючи ліворуч на вулицю Нечая з провулку Шевченка, ледь не підставився автівці, яка їхала з переїзду, – розповідав Микола. –  Безпечно повернути можна тільки під час закритого переїзду. 

Справді, потік транспорту на цій дорозі збільшився, і водії просять зробити видимість кращою, а для цього потрібно, щоб дорожня чи комунальна служба праворуч видалили кущі.

З провулку Шевченка поїхали у службових справах на Залізничне. На ставку, що біля сільради, плавали шість красенів лебедів. Тільки ми зупинились, пернаті взяли курс до берега. Щедра людська душа привчила дикого птаха харчуватися з рук людини. Вони може й шукають корм у водоймі та більше сподіваються, що корм їм хтось принесе. Але іноді така доброта може стати ведмежою послугою. Птахам потрібно допомагати, коли вони потребують допомоги. За цих лебедів трохи тривожно, чи полетять вони до відкритої водойми, чи будуть чекати на льоду допомоги людей?

Дорогу біля переїзду залатали. А за військовою частиною, як їхати на Козятин, дорога в жахливому стані. Зате там кипить робота. Випилюють кущисті дерева.

– Хлопці, а що це ви робите? – запитали ми робітників.

– Пиляємо

– А навіщо?

– Начальство так сказало. 

– Яке начальство?

– Не знаємо. Сказали паркан тут будуть новий ставити.

Може й справді тут буде паркан, але більше схоже просто на заготівлю дров. У таких випадках кажуть: поживемо - побачимо. 

На вулиці Довженка навіть смішно стало. Більше місяця тому майже на тому місці лежав унітаз зеленуватого відтінку, зараз валяється рожевий. Що там на Довженка з унітазами? 

На ринку «Хлібодар» ми були під час карантину вихідного дня. В суботу деякі підприємці вийшли на роботу. Та стражі порядку пояснили, що постанову уряду треба виконувати. Козятин, мабуть, найзаконослухняніше місто. В неділю правоохоронці тільки пройшлись. На території ринку навіть продуктовою продукцією не торгували.

Щоб завершити нашу прогулянку на позитиві, довелось поїхати на вулицю Українську. Там мешканці вулиці, не дочекавшись, коли це зроблять комунальні служби, всі великі ями щебнем самі засипали. 

Туалет-привид

► Де купа листя там викинуть сміття чи гілля вулиця Грушевського

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up