Прогулянка Козятинщиною: Мостобудівці майже вийшли на фінішну пряму

Прогулянка Козятинщиною: Мостобудівці майже вийшли на фінішну пряму
  • Козятин у фото. Наш щотижневий об’їзд Козятина і його околиць в пошуках цікавих кадрів почався в п’ятницю з вулиці Вінницької, побували на вулиці Січових Стрільців, на 8-й Гвардійській і біля мосту

На вулиці Січових Стрільців на проїжджій частині дороги помітили «нову розмітку» з ящиків. Вона, мабуть, забороняє паркування автівок біля кіосків з овочами.

Відео дня

Недалеко від пошти свої кулінарні здібності демонструвала майстриня випічки пиріжків. Від її колег по торговельному цеху нам стало відомо, що її продукція відмінної якості. Тільки жінка дістала свій товар, як все продала за лічені хвилини. Молодець, і людей нагодувала, й сама, скоріш за все, буде сита.

Наступного дня «Рубаним шляхом» поїхали в Сестринівку. Від розвилки Махаринці-Сестринівка є ще одна дорога, вона веде до стихійного смітника. Із Сестринівки через Махаринці поїхали на «Циганський» хутір, там казали нам «ні пройти ні проїхати».

Грунтову дорогу автівками розбили. На дорозі болото, а біля дороги кущі. Мешканці хутора зробили стежину. Хто пішим ходом чи на велосипеді проблем не мають, а з дитячим візочком, як-то кажуть, ворогу не побажаєш. Мабуть, набридло це хуторянам, вийшли на суботник і розширили стежину. Тепер жінки дитячими візочками метрів із 500 долають без значних перешкод.

На автобусній зупинці Івана Франка залишилися сліди від виборчих перегонів. Що з зупинки зірвали – кинули під ноги. Так і валяються агітаційні листівки.

На Білоцерківській трасі велике будівництво. Металеві балки мостобудівці закріплюють на основі мосту. Від бригадира мостобудівної компанії Олександра стало відомо, що конструкція довжиною 44 метри і 14 завширшки за тиждень-два буде готова. Каркас мосту поставлять на лижі й домкратами почнуть міст ставити на місце. 

На вулиці 8-ій Гвардійській комунальники згребли опале листя на купки. За тиждень ті купки розширюються, а подекуди перетворюються у великі смітники.

З 8-ї Гвардійської переїхали на вулицю Володимира Великого - там теплотрасу вже відремонтували й засипали. Трохи від того ремонту постраждав господар будинку. На місці розкопки комунальники пошкодили газову трубу, на щастя, трубу газогону вдало залатали. А з грязюкою біля власних воріт господарю помешкання доведеться ще боротися.

«Чисте місто» – не завжди чисте. Такий висновок ми зробили на вулиці Незалежності. На перехресті з вулицею Куликівського чистомістівці гілля троянд розсипали. Автомобілістам якось байдуже, а от велосипедисти згадують гілки на дорозі з шипами незлим тихим словом.

На вулиці Куликівського ми навіть відео зняли. Ковшом зеленого тракторця комунальники вирішили ущільнити листя на причепі. З тим ущільненням у хлопців у жилетах нічого не вийшло. В результаті кілька кущів чорнобривців випали на асфальт.  Купку зелені переїхали тракторцем та й залишили зелень на дорозі.

Схожа ситуація сталася на вулиці Героїв Майдану. Правда, там частину листя з причепа скинуло поривом вітру.

У міському парку купи листя чекають на вивіз. Там ми зустріли пана Миколу.

– Листя все одно з парку вивезуть, то я піду, візьму мішки і висиплю декілька на свій город, – каже козятинчанин. 

Де розуміють, що опале листя корисне добриво для дерев – так це в залізничному училищі. З тротуарів його змели, а біля дерев залишили. На цій позитивній ноті ми й завершили свою прогулянку.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up