Прогулянка Козятинщиною: нечистоти на дорозі, аварійні дерева, жінка-кочегар

Прогулянка Козятинщиною: нечистоти на дорозі, аварійні дерева, жінка-кочегар
  • Щотижня ми об’їжджаємо наше місто в пошуках цікавих фото.
  • Цього разу під приціл камер потрапила автівка з дровами, жінка працівник не логічної професії, аварійні дерева біля водокачки та як батьки організували відпочинок дітей на льоду

Почалася наша прогулянка з району водокачки. Там працівники комунальної служби зрізали аварійні лози і осокора. Якби ці дерева росли в іншому місці, ми б поцікавились наскільки вони були аварійними. Тільки в районі водокачки вже декілька років валінням дерев займаються бобри. Бобри великі майстри своєї справи, покладе дерево так як потрібно йому. Тільки бобри не переймаються, що дерева ростуть поруч з електролініями. Тож комунальники, на нашу думку, робили необхідну справу

Відео дня

З іншої сторони мосту через водокачку дорослі влаштували дітям відпочинок на льоду.10-річний Ілля та 8-літній Антон катали ще молодших дівчаток на квадроциклі, а 9-річна Марічка робила на краю водойми сніговика.

Кинулось в очі те, що навіть 2-річна Маша не боїться різких поворотів транспортного засобу на швидкості. Запитуємо тата водіїв квадроцикла пана Геннадія, коли ж його хлопці навчилися так технікою управляти. Виявляється за рік тренувань можна стати першокласним водієм. Тільки тато Геннадій занепокоєний, що лід в таку теплінь не надовго. 

— Нехай сьогодні накатаються досхочу. Хоч сьогодні лід 12 см. Завтра виходити на лід вже буде не можна, — сказав чоловік.

Кажемо пану Геннадію, що були у рибалок і вони запевнили — лід за такої температури на дворі протримається ще дні чотири. 

— Рибалки можуть виходити на лід коли він 2 см завтовшки, що нам на рибалок дивитися, — відповів батько хлопців.

Завітали на одну із котелень нашого міста. Там зустріли жінку працівника чоловічої професії. Поцікавились у пані Надії, чим вона топила у 22 градусні морози. Виявляється тим самим сміттям, що палили до морозів і після них. 

— А ваше керівництво до вас в котельню заходить? — запитуємо пані Надію

— Заходять, перевірили показники температури, про заміну палива в морози поки, що не йдеться. Значить будемо палити тим самим, — відповіла жінка-кочегар.

На вулиці Куликівського ми поцікавилися чи прижилися саджанці бузку, які посадили однодумці Сергія Сиваківського під час суботника під назвою «Прийдіть і посадіть дерево в рідному місті» 26 вересня минулого року. Всі 36 саджанців бузку білого та «Мадам Казимир пер’є» ми не перевіряли. Перевірили перших 10. Всі дерева-кущі мають повні бруньки, а це означає, що бузок висаджений на вулиці Куликівського прижився.

Багато гостей нашого міста навіть жартують, що Козятин асоціюється з великою кількістю безпритульних собак і відсутністю накривок люків підземних комунікацій. Не так давно люди раділи, що на вулиці Сковороди поставили новий люк. Тільки він був настільки тонким, що пірнув у криничку комунікації від наїзду транспорту.

Інша біда району ПРБ пов’язана з водовідведенням. На вулиці Катукова води каналізації течуть як не у підвальне приміщення, то виливаються прямо перед під’їздом будинку. Останній раз на «гарячу лінію» нашого видання звернувся пан Сергій. Він розповів, що вже близько місяця між приватними гаражами району вулиці 1 Травня через забиту каналізацію нечистоти течуть дорогою.

Це підтвердив мешканець цього мікрорайону пан Володимир. Каже, що вже місяць з каналізації витікають на дорогу нечистоти. Були там працівники, щоб пробити каналізацію. Тільки єдине, що вони зробили це відкрили та закрили кришку каналізації Пані Наталя, яка поспішала з дивовижними шарами до своєї знайомої сказала:

— За каналізацію не чула, але скільки йду сюдою, то завжди чую неприємний запах. Те, що це розливаються води каналізації навіть не уявляла. Боже, я думала, що це від теплотраси сніг розтає, через то й тече річка.

Міст на білоцерківській трасі майже готовий до експлуатації. Захисні щити від контактної сітки залізниці, поручні в пішохідних переходах, відбійники для автотранспорту поставлені. Єдине, чого треба, дочекатися погоди поки дорожники на проїжджу частину і на пішохідний перехід покладуть асфальт. А поки міст для транспорту не відкритий.  Пішоходи ходять через міст проїжджою частиною.

Мостом пройшли мама з сином, на вид школярем початкових класів. Він звернувся до матері: «Мам, пішли я тобі покажу, де дядько дерево зрубав». Не все у нас погано, коли у нас ростуть діти — любителі живої природи.

На цій позитивній ноті ми й завершили нашу прогулянку.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up