Прогулянка Козятинщиною: озеро на ринку, замети на перехрестях і літня жінка з дровами

Прогулянка Козятинщиною: озеро на ринку, замети на перехрестях і літня жінка з дровами
  • Козятин у фото. Щотижня ми об’їжджаємо наше місто в пошуках цікавих фото. Цього разу під приціл наших камер потрапив відкритий люк в дворі Уманського будинку, озеро на вулиці Василя Земляка та жінка в роках, яка через високі тарифи, щоб зігрітися, волоче додому альтернативне паливо.

Почалася наша прогулянка ще до снігопаду з вулиці Земляка. Дорога тут класна, з обох сторін тротуари. От тільки одна проблема — заасфальтували її без водовідведення. Між тротуарами в дощову погоду чи від талого снігу утворюється штучне озеро. Щоб запустити рибу в те озерце трохи мілкувато, а от щоб виміряти взуттям глибину тієї водойми — в самий раз. Можливо, тротуари для того й проклали, щоб люди не ходили по воді. Тільки для покупців той тротуар у вільному доступі, коли на ринку минають часи пік. Розділили тротуар продавці привозних тюлів, курток, сирної маси та ковбас.

Відео дня

На вулиці Незалежності помітили таку картину. До контейнера посипних матеріалів під’їхала автівка на кузові з чоловіками і лопатами. Закидали сильна стать ті ємності з верхом не закривши кришку та й поїхали. То для чого тоді контейнери купували? Невже для того, що жінка двірник у ящику з таким же успіхом з під снігу довбла.

За непомірні тарифи за комунальні послуги вже сказано пересказано. Тільки як мовчати, коли жінка пенсіонер 36 років працювала на виробництві і на старості, щоб зігрітися шукає альтернативні види палива. Якщо вона обрізане енергетиками гілля зуміє на чурки розпиляти, то у неї будуть дрова. Якщо у літньої жінки є запас сухих дров, той мокрі дрова горітимуть.

Коли ми були на вулиці Незалежності нас двоє жінок, які живуть в приватному секторі вулиці Героїв Майдану запитали, коли будівельники відкриють міст, що через залізничні колії на Білоцерківській трасі. Наскільки нам відомо, за розрахунками будівельників вони здачу мосту планували через 8 місяців. Працюючи ударними темпами, переглянули планування і надіялися завершити всі роботи до 30 грудня минулого року. Тільки в роботу будівельників втрутилась не сприятлива для робіт погода і роботи призупинили. Продовження робіт очевидно буде після того, коли підсохнуть дороги і температура повітря буде з тривалим плюсом.

Продовжили нашу прогулянку ми в негоду і після неї. Про це окрема стаття. Можемо тільки добавити, що місце розвороту маршрутки № 3 розчистили. А з вулицями району Білої казарми і села Козятина люди кажуть біда. Мешканці вулиці Виговського запитують: «Сьогодні, 10 лютого мають забрати комунальні служби сміття, а дороги неочищені?»

►Де не було проблем на автошляхах під час негоди, так це на залізниці. Переїзд 1011 км

Так може виглядати  «новий дорожний знак»  — В'їзд заборонено

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Джон Мілер

    Приїжджайте на Залізничне, тут вулиці за усю зиму не чистили!?!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up