Прогулянка Козятинщиною: про найнебезпечніші місця у місті

Прогулянка Козятинщиною: про  найнебезпечніші місця у місті
  • Козятин у фото. Щотижня ми об’їжджаємо наше місто в пошуках цікавих фото. Цього разу телефонний дзвінок змінив формат нашої прогулянки. Ми поїхали шукати місця, які можуть загрожувати безпеці козятинчан

Зекономив дві хвилини та наразив себе на травматизм. Переходка – одне з небезпечних місць у Козятині

Перше небезпечне місце ми помітили на переході через залізницю між вулицями Довженка та Куликівського. З Західного парку електровоз наїхав на переходку. Не в кожного було 2-3 хвилини, щоб перечекати ту непередбачувану ситуацію. Більшість людей кудись поспішали. Вони, тримаючи в руках велосипеди, обходили локомотив з вагонами. Переходячи через колії, в таких випадках можна завдати собі травму, адже дивишся не під ноги, а на те, чи не розпочав рух локомотив.

Відео дня

 Ми з електриком перевірили, що в цій щитовій невелика напруга. Але у вологу погоду й вона може бути вкрай небезпечна

На вулиці Довженка, 2-Б, що біля тунелю, розкрита електрощитова. Повідомив нас про неї електрик за фахом козятинчанин Юрій, який працює електриком у Києві. Він прийшов в зазначений час з приладом вимірювання напруги. Виявилось, що напруги на дротах щитової майже немає, але, за словами Юрія, у випадках високої концентрації вологи і від такої напруги дитина чи доросла людина може травмуватися електрострумом. Ще ми у електрика запитали, що ще не так з цією щитовою? 

– За інструкцією, щитова повинна бути опломбована, – каже пан Юрій. – В самому шкафу повинен бути вказаний тип модифікації напруги і її захист, наприклад, ЕПІ-65 щодо вологостійкості. Якби в Києві на фірмі, де я працюю електриком, перевіряючі знайшли відкриту щитову, то найменшим покаранням був би штраф  – дві чи навіть три тисячі гривень. Електрощитова – то зона, яка має бути недоступна для пересічних людей. Якщо з якоїсь причини щитова відпрацювала свій ресурс, то таку щитову потрібно демонтувати і ні в якому разі не можна залишати її напризволяще, – сказав електрик.

Щитова газогону накрита і загорожена. Тільки навіщо сітка, коли пройти до неї можна безперешкодно? 

На тій же вулиці Довженка є ще одна електрощитова без огорожі і покрівлі над нею. Зате під доброю покрівлею та ще й в загорожі добре себе почувають порослі кленів. Хащаків біля щитової і за нею теж вистачає. Їх там стільки, що не кожна жінка ризикне тудою йти, навіть серед білого дня.

За парканом незагородженої щитової добра купа висохлого гілля. Хто зна, чи не прийде комусь в голову ту купу підпалити, а за метрів 10 труба газогону також у вільному доступі. Сама щитова газогону накрита і огороджена сіткою. Тільки навіщо там сітка, коли зайти туди можна безперешкодно?

На Білоцерківській трасі міст будівельники здали в експлуатацію. Тож ми протягом години слідкували, як мешканці вулиці Кошового вибираються на насипну дорогу і як з неї спускаються. Наприклад, 63-річна пані Марія на підйомі раз відпочивала, а вибравшись на майбутній тротуар, вирішила ще відпочити. Запитуємо, як тротуар? А вона відповідає: «Ой, не питайте, аж важко дихати стало». Ще кілька хвилин жінка постояла, сіла на свій двоколісний та й поїхала.

Пан Олександр з дружиною йшли зі сторони кладовища. Все приглядалися, щоб на камінні ногу не підвернути. Коли вони з нами зрівнялися, запитуємо, як дорога, як тротуар? 

– Головне – дожити до зими. Коли впаде сніг, то донизу можна буде й на санях спуститися, – жартома відповідає чоловік. 

– Та ні, – заперечили ми. – Тротуар будівельники дороблять. Зараз вони задіяні на роботах у Махнівці. Там з роботами завершать і знов повернуться до тротуарів у Козятин. 

А поки будівельники ремонтують дорогу в Махнівці, козятинчани мають бути обачливими, щоб не скотитися з горбка кубарем.

Службовий прохід неподалік  від вокзалу. Тут гав ловити не можна

 Ми не перевіряли, чи вночі тут хтось ходить. Але й вдень повз ці хащі страшнувато пройти 

Цю купу гілля будь-хто може підпалити. А за парканом – газова магістраль

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
11:59 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera 19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled 13:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up