Прогулянка Козятинщиною завершилась у кабінеті начальника ЖКГ

Прогулянка Козятинщиною завершилась у кабінеті начальника ЖКГ
  • Козятин у фото. Щотижня ми об’їжджаємо Козятин і околиці в пошуках цікавих кадрів. Цього разу на очі потрапили купи сміття, нові стовпи, побачили, як ремонтують дороги та розважаються козятинчани

Традиційна наша мандрівка дорогами Козятинщини почалася з вулиці Олега Кошового.

Закрили каналізаційні колодязі люками на вулиці Кошового

Відео дня

Там міська рада поставила кришки люків на найбільш небезпечні каналізаційні колодязі. З вулиці Кошового перебралися до Білоцерківського мосту. Там тривають роботи зі знімання полотна проїжджої частини та залізобетонних плит.

Такий вигляд має Білоцерківський міст 22 вересня

Заїхали в лісосмугу, що бля Білоцерківської траси. Гарна була б тут зона відпочинку, якби депутати цього округу організували суботник зі збору сміття в лісосмузі. Якщо для народних обранців прибирати цю територію, це щось нове, то поцікавтесь, як це роблять депутати Козятинської сільської ради, прибираючи лісосмуги біля доріг.

Такий безлад в лісосмузі біля Білоцерківської траси

Поцікавтеся, як прибирають свої водойми рибалки товариств «Трофей» і «Джерело». Рибалки двічі на рік проводять суботники зі збору сміття.

Поїхали на вулицю Кривоноса. Там за розповіддю небайдужого до безпеки громадян козятинчанина є трухлявий стовп, у якому поселилися горобці. На момент нашого візиту, горобці кудись поховалися. Тож сфотографували стовпа без поселенців.

На вулиці Матросова замінюють опори електроліній

На вулиці Матросова енергетики трухляві стовпи замінювали новими. Тепер пані Надія може довше відпочити. Їй уже не доведеться з самого ранку йти до стовпа, й підмітати труху.

►Це не домушник — це майстер утеплення квартир

А ще на вулиці Матросова побачили цікавий кадр. Там майстер з утеплення квартир за допомогою мотузок і підйомної лебідки добирався до місця, яке має утеплювати на  третьому поверсі.

З вулиці Матросова навідались у Махаринецький ліс. У лісі тихо. Хто ж туди сунеться, коли на полі чергує поліція? Дякуємо стражам порядку, вони в ці дні декілька дерев від чорних лісорубів вберегли.

►«Гуманний» чоловік не викинув сміття куди попало, а залишив у полі

На виїзді з лісу помітили біля дороги чотири мішки зі сміттям. До кого звернутися, щоб те сміття прибрали, навіть не знаємо. Звернутись до міської ради – не маємо підстав. Звернутися до сільської Махаринецької – так сміття те не тільки за межами села, а й за лісом. Добре, що не жбурнули ті мішки куди попало, а склали біля дороги в надії, що його мішки таки хтось забере. Але скоріш за все той непотріб чотирилапі пороздирають.

На вулиці Івана Франка лунає музика, а місцеві жителі слухають спів вокаліста Валентина Столярчука. Він прибув на околицю міста на запрошення одного з кандидатів на посаду міського голови. На нашу думку, в цьому концерті передвиборчого ходу немає. Вона всі п'ять років свого депутатства влаштовувала своїм виборцям розваги.

Дорогу від переїзду до «Циганського хутора» ремонтує місцевий підприємець. Їздить дорогою багато хто, а ремонтує він один.

Далі – через переїзд і ми знов опинилися у центрі. Зацікавила нас електролінія на вулиці Матросова. Тож з енергетичним питанням ми поїхали до заступника міського голови з ЖКГ Євгена Малащука. 

На вулиці Героїв Майдану міняють ліхтарі

Де відремонтують ліхтарі

– Управлінням житлово-комунального господарства було виграно тендер на освітлення вулиць, на яких не було освітлення. Паралельно ЖКГ має відновити освітлення на електролініях, які мали освітлення, тільки з різних причин воно було частково припинено, – розповів начальник Управління житлово-комунального господарства Євгеній Малащук. – На даний момент вже визначені підрядники, які проводять ремонт лінії електропередач по місту Козятин.  На сьогоднішній день по місту проводиться поточний ремонт обслуговування. Ви можете спостерігати ситуацію, коли  деякі підстанції працюють вдень і можуть не працювати ввечері. Це підрядник усуває недоліки. Зокрема, внутрішнє замикання світильників, які були демонтовані за гарантією, також заміна автоматів, які вийшли з ладу в зв’язку з перенахлистами або перенапругою. Також йде поточна заміна і ремонт ліній електропередач на вулицях, на яких освітлення майже взагалі було відсутнє і є перелік вулиць, які в плані поточних ремонтів.

– Ви можете ті вулиці назвати?

— Так, можу. Це на вулиці 8-а Гвардійська проводилась заміна опор РЕМом. Це призвело до того, що були демонтовані наші старі ліхтарі і це потребувало оновлення освітлення. Вулиця 8-а Гвардійська - вся ЛЕД-лінія працює. Також були неодноразові звернення громадян вулиці Некрасова. На даний момент вже проведені відновлювані роботи, вулиця освітлюється. Вулиця Шептицького – вже виконані роботи. Вулиця Грушевського – до перехрестя з вулицею Шмідта вже з освітленням. Також далі в планах відновлення освітлення на вулиці Героїв Майдану - від вулиці Куликівського до Богемії. Там РЕМівці ставили нові опори і натягували кабелі.Там також буде відновлене освітлення на перехресті П. Орлика. Освітлення там є, але з перебоями. Буде ЛЕД-освітлення.

Також наступні по роботах до виконання такі вулиці як О Кошового, Зоряна, Червоної Калини, провулок Деповський, вулиця Джерельна, Сербіна, провулок Луговий, Ватутіна, Мазепи, вулиця Перемоги, провулок Кондрацького, Вишневий, вулиця Винниченка. Буде відновлено в місцях, де немає освітлення. Вулиця 9-го Січня і також всі вулиці, які примикають до вулиці Івана Франка буде встановлено по 1 ліхтарю. Тобто з цього ми маємо бачити, що майже кожен мікрорайоні міста, скажем так, буде почутий до відповідних програм і з підтримкою депутатів будемо намагатися максимально ті мікрорайони засвітити.

— А підрядники, які мають виконувати роботи, в які можуть вкладатися терміни?                             

— Я думаю, що дані роботи будуть завершені через місяць-півтора. Роботи вже розпочато і вони вже 5 вулиць зробили.

— Чи встановлять хоча б один ліхтар на вулиці Д. Нечая і інших вулицях цього мікрорайону?

— В проекті тільки вулиця Червоної Калини. Але ми намагатимемося зробити освітлення до переїзду через залізницю, щоб в подальшому зробити освітлення і на інші вулиці мікрорайону Білої Казарми, – сказав начальник ЖКГ. 

Лебеді підпливають до людей щоб ті чимось їх почастували

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Сергій

    Доброго ранку, які ви молодці. Було б ще не погано звернути увагу нашої влади до стану "лежачих поліцейських" біля шкіл міста. Чи безпека дітей для них вже не має значення?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
08:26 «Міс україночка ліцею №1-2024»: опублікували фото учасників та результати голосування photo_camera 19:00 У Пиковецький сільський ставок випустили понад 200 кілограм коропа photo_camera 18:16 Загинув в районі Богданівки: минає рік, як ми втратили Героя Володимира Грубіка 15:55 Поки ремонтують КТ, козятинчани зможуть пройти його безкоштовно у Бердичеві Від читача 11:45 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 14:07 Цієї ночі на Вінниччині сили ППО знову збивали «шахеди» 13:26 В Козятині п’яний водій хотів відкупитись від патрульних за двадцять тисяч гривень 11:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:00 Що замовляла міська рада в лютому 10:04 Козятинські студенти поїхали у Німеччину аби пройти практику. Показали фото photo_camera 09:36 Ситуація з туберкульозом напружена: серед чотирьох громад найбільше хворих — у Козятинській
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up