Прогулянка Козятинщиною: зупинки, дороги, аварійна лісосмуга та майстер-клас від «Візаві»

Прогулянка Козятинщиною: зупинки, дороги, аварійна лісосмуга та майстер-клас від «Візаві»
  •  Періодично ми об’їжджаємо наше місто в пошуках цікавих фото. Цього разу виїжджали за межі Козятина.
  • Потрапили нам на очі люди з громадянською позицією і її відсутністю, добрі і не зовсім добрі господарники, яскраві квітники та дерева на дорогах

Із самого ранку навідались у міський парк. Там хореограф Надія Бортюк з колективом бального танцю «Візаві» проводили для відвідувачів майстер-клас, у якому брали участь діти сімей, що приїхали до нас з більш небезпечних куточків країни. Якихось півгодини ритмічних рухів, а позитиву дітям вистачило на цілий день.

На вулиці Грушевського в районі «хитрого базарчика» комусь не вгодив дорожній знак «пішохідний перехід».

Відео дня

Що хотів хуліган від знака — відомо тільки йому. Але, мабуть, пора зав’язувати з оковитою. Тоді може у такого «геракла» з’явиться громадянська позиція, як у подружньої пари, яка йшла тротуаром вулицею Героїв Майдану і підняла металевий вказівник торговельної точки, що його поривом вітру звалило на дорогу.

«Єнот» впав, але небайдужі люди його підняли

На місці відправлення автобуса кордишівського напрямку в день нашого об’їзду було багатолюдно. Хто встиг спродатись, хто скупитись — майже через одного, стоячи на зупинці, клянуть московського карлика. Кажуть, якби не війна, то збудували б обіцяну автостанцію.

— Напишіть, — звертаються люди до нас, — може нам тут поставлять лавки, щоб хоч трішечки присісти і якесь би накриття зробили, щоб в дощову погоду не капало на голову.

Найкрасивішим місцем у Вернигородку є територія дирекції СТОВ Вернигородоцьке, де саме зараз буйно квітнуть троянди.  Коли ми робили фото біля офісу дирекції, усміхненні вернигородчани казали: «А правда в Козятині такої краси немає?»

— Досвід переймаємо, хочемо у себе зробити таку красу, — відповіли ми гордим за своє село чоловікам. 

Підтримують квітучу гаму села не тільки біля офісу. Хтось біля дороги висадив алею квітів з декораціями, хтось свій сад «пофарбував» у колір державного прапора. У Вернигородку вся центральна вулиця квітуча.

Ми фотографували тільки те, що було висаджено біля дороги, та набагато більше цікавих декорацій бачили в дворах селян. Ось такий він Вернигородок, що на березі річки Гуйви.

Лісосмуга Вернигородок-Козятин має багато аварійних дерев. В районі «горба» і біля лісництва звалені поривами вітру дерева до половини перекрили проїжджу частину дороги. Час від часу дорожники аварійні дерева видаляють, тільки складається враження, що не стає їх менше.

Мешканці вулиці Матросова привели до ладу автобусну зупинку. Прибрали її, пофарбували лавку, а щоб на ній було комфортно і безпечно сидіти, поставили про всяк випадок відбійники, бо ж трапляються водії, які не завжди вписуються в поворот.

Причепурили автобусну зупинку і на вулиці Івана Франка. Зупинка ця біля магазину і діти, купуючи солодощі, частенько обгортки від смаколика кидали під ноги. Ми не знаємо, як саме малечу привчили до порядку, але обгорток від солодощів діти вже під ноги не кидають. А може це продавці магазину частіше підмітають. На цій позитивній ноті ми й завершили нашу прогулянку.

Читайте також:

«Комсомольський напрямок» з автостанції приберуть, а графік руху автобусів уже є

Де граються наші діти? Огляд дитячих майданчиків у Козятині

У центрі уваги козятинчан — Талимонівський став

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up