Прогулянка містом: піщані гейзери, латана труба та Різдвяне сяйво на Осипенка

Прогулянка містом: піщані гейзери, латана труба та Різдвяне сяйво на Осипенка
Кому чим завинив цей знак?

Щотижня ми об’їжджаємо наше місто та його околиці в пошуках цікавих фото. Почалася наша прогулянка через п’ять хвилин після зустрічі Нового року.

Коли ми йшли на площу до ялинки, кинулось в очі, що найближчі до площі сміттєві баки до верху наповнені сміттям. 

Площа тільки виглядала малолюдною, на ній побувало в Новорічну ніч близько тисячі козятинчан та гостей міста. Детальніше про це можете почитати у репортажі Рік Бика прийшов на козятинську площу з дощем

Відео дня

Ще ми планували в Новорічну ніч побувати на вулиці Осипенка 27, тільки дощова погода внесла корективи в наші плани. До подружжя Лопачуків, які на всій своїй земельній ділянці розмістили новорічну символіку, ми навідались під вечір 4-го січня. Гідом в нашій прогулянці був господар помешкання Віктор Лопачук.

Якби всі гірлянди Лопачуків з’єднати по прямій лінії, то вийде різнокольоровий ланцюг довжиною в 200 метрів. Чого у них тут тільки немає: Дід Мороз, сніговик, пара оленів. Чоловік розповів, що на всю цю красу пішло вже 10 років.

– Спочатку поставили тільки ялинку з гірляндами, людям сподобалось, – каже голова сімейства. — Моя дружина Галина Василівна запропонувала з кожним роком радувати людей чимось новим. Вона у мене дизайнер і постановник проекту. В цьому році вона купила гірлянду, де п’ять Дідів Морозів піднімаються по драбині з подарунками до вікон домівок

—Ялинку кожен рік ставите чи вона у вас тут росте? – запитали ми у господаря

—Раніше ставив, – каже Віктор Тимофійович. – Якось їхав біля каолін комбінату і побачив як через видобуток сировини пропадають сосни. Вирішив: більше не куплю жодного дерева. Поставив трубу, до неї приварив мілкіші трубки, щоб вставляти гілки. 

– Це у діда Мороза звична постава чи його трохи вітром нахилило?

 —Так українці самі гостинні люди. Як не пригостити гостя з дороги? – жартує господар і додає: – У нас, де дід Мороз сидить, посаджений елітний сорт суниці, зайвий раз топтатися по рослині не хочеться. Коли грунт підмерзне, то діда Мороза поправимо і він стане «тверезим».

Наш Білоцерківський міст мали відкрити 30 грудня. Але цьому завадила, як то кажуть «не льотна погода». Для пішоходів будівельники міст відкрили.

Коли ми були на вулиці І Франка до нас звернувся залізничник Євген. 

– У зв'язку з закриттям мосту на Білоцерківській трасі, частина автівок їдуть через переїзд 1011 км. Коли переїзд закритий для пропуску поїзда, за цей час встигає зібратися в одну сторону більше 20 автівок. Вся ця колона на шаленій швидкості проходить нашою вулицею, а люди за старої звички ходять проїжджою частиною. – розповів чоловік. – Ходять тому, що на тротуарах місцями суцільні порослі. От якби ті гілки почистити, – звертається через ЗМІ до комунальної служби залізничник Євген.

Коли заговорили про тротуари й про дороги, то варто згадати про вулицю Матросова, де дорожнє покриття від багатотонажного транспорту вже просіло.

На вулиці Героїв Майдану з-під асфальту стали прориватися «піщані гейзери».

Якщо відкриття Білоцерківського мосту через несприятливу погоду затягнеться, на вулиці Матросова,  Франка, Червоної калини, Князів Острозьких, Героїв Майдану, Куликівського, 8 Гвардійску чекає катастрофа. Вулиці Джерельна та Довженка скоріше вистоять.

Мешканці ПРБ нас запитували, чому в їхньому мікрорайоні в Новорічну ніч ялинка не освітлювалась. Ми перевірили дану інформацію 4 січня. Гірлянди на ялинці були, дроти гірлянд простягнуті до магазину. Люди кажуть, що періодично ялинку включають. 

На цій же 8-й Гвардійській пенсіонер Андрій Сергійович розказав, що бачив в соцмережах трубу з проривом води і запитав, чи бачили ми, що навпроти автостанції вода з труби ллється. Користувача фейсбуку ми заспокоїли, показавши йому фото залатаної труби.

На «Кругу» м’ясо продавали на капотах автівок. Гігієнічною таку торгівлю не назвеш і це мінус.

– Вірогідність заразитися коронавірусом на «Кругу» майже рівна нулю, а —це вже плюс, – кажуть покупці. З цим «плюсом» ми й завершили нашу прогулянку.

Читайте також:
Як наші земляки Різдво святкували
Новорічні козятинці: підбірка фото з соцмереж
 

.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ромка Михайленко

    Тільки вул.Осипенко, а не вул.Осипенка.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up