Прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно особи, що вчинила особливо тяжкий злочин

Прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно особи, що вчинила особливо тяжкий злочин

На минулому тижні Калинівською місцевою прокуратурою скеровано до Козятинського міськрайонного суду обвинувальний акт відносно обвинуваченого у вчинені 12 крадіжок, одному незаконному заволодінню транспортним засобом, одному замаху на незаконне заволодіння транспортним засобом та незакінченого замаху на умисне вбивство з метою приховання іншого злочину.

Вказані злочини сколихнули жителів міста Козятин та району в кінці 2016 року та на початку 2017 року.  Майже в кожному випадку зловмисник впевнившись у відсутності власника, заходив на територію домоволодіння та проникаючи в жилі будинки або гаражні приміщення до мешканців, викрадав різного роду майно, при цьому завдавав потерпілим значної матеріальної шкоди та втікав з місця події. Він же проникав до приміщень торгівельних об’єктів, звідки вчиняв крадіжки майна та товарно-матеріальні цінності, після чого з місць скоєння злочинів зникав, а здобутим майном розпоряджався на власний розсуд.

Крім того, мав випадок вчинення обвинуваченим кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 15, п. 9 ч. 2 ст. 115 КК України, а саме: незакінчений замах на умисне вбивство, тобто на умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, кваліфікуючою ознакою якого є незакінчений замах на умисне вбивство, вчинений з метою приховати інший злочин, санкція якого передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Так, обвинувачений маючи злочинний умисел, направлений на протиправне заволодіння чужим майном та незаконне заволодіння транспортним засобом, з метою обернути транспортний засіб на свою користь, впевнився у тому, що не буде поміченим іншими особами і власником даного транспортного засобу, намагався ним заволодіти, однак був помічений власником автомобіля та його тестем, тому обвинувачений дістав з кишені одягу зброю та здійснив один прицільний постріл в напрямку життєво важливих органів тестя власника автомобіля з метою приховати даний злочин та особисте викриття.

Відео дня

Анатолій Козуб, прокурор Калинівської місцевої прокуратури

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up