Проліски, волонтерський рух, повернуті гроші та громадський транспорт

Проліски, волонтерський рух, повернуті гроші та громадський транспорт

Свято  жінок не за горами і на клумбі вже розцвіли проліски. Але нашим жінкам святкувати ніколи, багато з них стали волонтерами. Свято 8 березня цього року вони переносять на День перемоги, коли повернуться додому їхні чоловіки. А поки що всі працюють, аби його пришвидшити. Як живе Козятин у ці дні – наша розповідь

Цього суботнього ранку ми вчергове об’їхали наше місто. Місто живе своїм життям. Єдине, що нагадує про війну —  звук сирен повітряної тревоги. За 10 днів війни ми вже звикли до сирен і зовсім мало людей біжать в укриття. Ми запитали у 67-річного пана Сергія чому він не ховається в укриття під час сирени.

— Якби я був трохи молодшим – пішов би воювати за нашу Україну. Але зараз інша війна, тільки буду заважати нашим воякам бити терористів. А від сирени чого мені ховатися? На передовій наші хлопці під залпами градів ходять, – сказав пан Сергій. —Так то воно так, тільки береженого Бог береже, – сказали ми чоловіку не призовного віку..

Відео дня

В пункті збору речей для військовослужбовців та вимушено переміщених осіб жителі міста зібрали гори товарів з засобів гігієни, верхнього та теплого одягу, спального асортименту, та товари повсякденного вжитку.

На другому поверсі збирають продуктові набори. Серед тих, хто хоче чимось поділитись є бабусі, які пережили Другу світову війну. Продуктів люди зносять багато, але вони розходиться, адже в нашому місті є вже багато переселенців. А

ще волонтери від нашої міської ради роздають безкоштовні пайки на вокзалі..

В третьому, основному пункті збору, що на вулиці Підгорбунського, вимушено переміщені особи можуть знайти взуття потрібних розмірів.

Крім трьох основних пунктів збору є ще близько 10 волонтерських організацій, де плетуть маскувальні сітки, приймають речі і продуктові набори, які відвозять до трьох основних пунктів збору.

На автобусній зупинці «Пошта» біля магазину «Візит» військовий тероборони знайшов значну суму грошей. Господаря готівки знайшли швидко.

Працівники м’ясокомбінату у цей складний час змайстрували чотирилапим друзям  собачу будку. М’ясокомбінат часто стає меценатом волонтерському руху, а під час військового стану вирішили і військовим, і собакам допомогти.

Що ми в підсумку маємо? Ми запитали у полковника запасу, який 24 лютого знов став вйськовим. 

— З початком війни стало відомо хто є хто. Ті, чоловіки які втекли з України – то бруд нації. Залишились патріоти, які здатні перемагати більшого за чисельністю війська ворога. Ми згуртовані, як ніколи. Значить здатні перемогти, – сказав він.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up