Прощальні салюти в міському футболі

Прощальні салюти в міському футболі

У фінальному матчі 5 травня в Калинівці збірна школярів Козятина поступилась з рахунком 0:2 команді Тульчина і зайняла друге місце в обласній спартакіаді школярів. Якщо взяти до уваги, що участь у змаганнях взяло 32 команди, то це можна вважати успіхом, який є, на жаль, прощальним салютом успішних виступів команд Козятина.

Аби зрозуміти, про що йде мова, наведу конкретні факти.

Відділення футболу Козятинської ДЮСШ було і поки ще є одним з найсильніших в області і авторитетне в Україні. Головним здобутком відділення в першу чергу можна вважати підготовку футболістів у дорослий футбол.

Ми передали Козятинській команді "Моноліт" та ФК "Козятин" велику групу гравців. Крім того, для деяких наших випускників футбол став професією. Так, Олександр Півень та Артур Підручний виступають у Словаччині, Дмитро Загалевич — гравець Вінницької "Ниви". Авторитет нашої школи в Україні склали вихованці, які виступають чи виступали в престижних футбольних школах. Таких як РУФК Київ,"Шахтар" Донецьк,"Металіст" Харків, "Дніпро" Дніпропетровськ. А те, що успіхи не випадкові, свідчать успіхи наших команд на обласних змаганнях.

Відео дня

Зокрема, команда 1992-1993 р.н.  — чемпіон області з міні-футболу і другі в спартакіаді школярів, 1995-1996 р.н. - другі в першості області, 1996-1997 р.н. - чемпіони області - 1997-1998р.н. - другі в першості області, 1999-2000 р.н. - чемпіони спартакіади школярів, 2000-2001 р.н. - другі в першості області і другі в спартакіаді школярів. На цьому можна ставити крапку, тому що далі нас очікує біла пляма.

Причин проблем юнацького футболу Козятина чимало, але одна із головних те, що футбол став бізнесом і, на жаль, у футбольний бізнес приходять люди, які за великим рахунком ніякого стосунку до футболу не мають.

Ось конкретний приклад, у Козятині існує футбольна бізнес-структура під назвою "Поклик серця". Організатор Руслан Гуменюк. Не маючи освіти, кваліфікації, будучи при цьому дуже посереднім гравцем. Але організував футбольний бізнес. Скажу відразу - нічого в цьому поганого не бачу. Більш того, з точки зайнятості дітей, це справа потрібна і корисна. Але за умови, якщо цією справою займається кваліфікований фахівець і порядна людина. Гуменюк, для якого футбол в першу чергу — бізнес, відразу зрозумів різницю праці між футболістами, яких треба готувати і готовими футболістами. Тож, будучи людиною віруючою, він піддався спокусі і порушив одну с Господніх заповідей — "Не вкради". Маючи талант проповідника, він перетягнув у свій клуб групу футболістів ДЮСШ, які вже 4 роки займалися футболом і були одні з найкращих в області.

Пройшов рік. І ось ми маємо наслідки цієї “афери”. У Козятині відбулись змагання на призи шкіряного м’яча, переможцями якого стали футболісти ЗОШ №1. Основу склали колишні футболісти ДЮСШ і нинішні зірки "Поклику серця". Місто виділило кошти на харчування та на транспорт, аби команда представила місто Козятин в обласних змаганнях. Автобус приїхав під школу, але команда не зібралась...

Тож маємо картину маслом. У змаганнях, де суперники сильні і треба грати на результат — команда участі не бере.

Інша справа - комерційні турніри, де можна зірвати джек-пот і гроші з батьків зібрати, і обіграти суперників, які на рік-два молодші. І тим самим показати свою "роботу".

Тож, підводячи підсумки, можна сказати, що через бардак, який сьогодні існує в юнацькому футболі, ми не здатні виставити команди, які можуть скласти конкуренцію . Тож про призові місця можна забути і зосередитись на підготовці футболістів до дорослого футболу.

Кілька слів про дорослий футбол. Сьомого травня відбувся матч першості області з футболу де ФК "Козятин" переміг з рахунком 3:1 "Ниву" з Тростянця.

Маємо кілька позитивних моментів. По-перше, футбольний газон стадіону "Локомотив" є сьогодні найкращим в області. Це визначають і судді, які обслуговують матчі, та представники команд. Від себе особисто та від імені футболістів хочу подякувати директору стадіону Сергію Стецюку та його помічникам за роботу.

По-друге, приємно вразила чисельність вболівальників на стадіоні.

По-третє, люди отримали позитивний заряд емоцій від гри обох команд.

І нарешті, мені, як тренеру, приємно визнати, що через муки, правдами та неправдами, вдалось створити боєздатний колектив практично на власних вихованцях.

По суті справи у нас лише два легіонери. Це Владислав Куліш (19 років) — воротар з села Голендри Калинівського району та Олександр Головняк (25 років) — півзахисник з села Житомирської області.

Усі інші представляють собою місто Козятин, селище Глухівці, села Сестринівку, Махнівку, Самгородок.

14 травня грали в Хмільнику.

21 травня приймаємо Іллінці.

Тренер ДЮФК “Леви” Руслан Гуменюк так прокоментував звинувачення в його сторону:

— Як вірно підмітив шановний В.В. Синяк, являючись віруючою людиною, відповідаю на вищевказані звинувачення коректно і виважено. Не порушуючи Божих заповідей. Цього року я успішно склав іспити у Обласній федерації футболу та отримав ліцензію категорії С, яка дозволяє тренувати аматорські команди по футболу та дітей до 16 років. Ми навчаємо дітей любити футбол, заохочуючи їх міжнародними турнірами. Результати - призові місця та щасливі діти. Тренувати потрібно з любов’ю та самовіддачею, а не методом “мату” та “штурханів”. Тому, необґрунтовані заяви щодо переманювання, непрофесійності та подібних нісенітниць вважаю звичайною людською заздрістю. Тому, дякую, шановний Володимир Володимирович, за стимул і абсолютну впевненість, що роблю все правильно!

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету. Від читача 09:28 Пожежний схематоз 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera 17:01 Вчитель Козятинського опорного ліцею Богдан Пічкур увійшов у дванадцятку кращих учителів України 16:28 Дружині загиблого Героя Віктора Кравчука вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня 15:35 На регіональному фестивалі колотухи було на що подивитися, що показати 14:01 «Одужую після надскладної операції, готуюсь до хімії» 13:50 Благодійний фонд Миколи Філонова допомагає організовувати харчування в школах Вінниччини (пресслужба БФ) 12:27 «Ямковий ремонт з нанотехнологіями» у Козятині. Відео від читачів play_circle_filled 12:09 Козятинський ЦНАП отримав комплект сучасної портативної техніки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up