Провал не списати на попередників

Провал не списати на попередників

Лист в номер

Погодні умови другої  половини квітня  стали випробуванням рівня професійності влади. У тих населених пунктах, де у керма досвідчені господарники, що поважають своїх виборців, як тільки похолодало, відновили подачу тепла в лікарні, школи, дитячі садочки. Так, для прикладу, зробили в Калинівці, Жмеринці.

У Козятині ж більше тисячі дітей мерзли в приміщеннях, де температура не перевищувала 9-14 градусів. Навіть там, де є власні теплопункти, влада спромоглася дозволити розпломбувати котли з невиправданою затримкою. Майже тиждень наші очільники телилися, поки надумали подати тепло в лікарню. У школах учбовий процес був зірваний,  уроки скорочувалися, та й на них учні більше думали не про навчання, а як зігрітися.  Вихованці дитячих садків  лягали спати в холодні ліжечка. Сотні дітей, оточених таким «теплим піклуванням» нинішньої влади, захворіли, а в наш час елементарна застуда полегшує гаманці на користь власників аптек не на одну сотню гривень.

Виправдань вам, пане Пузир, немає! Провал  не списати  на попередників, бо ви успадкували налагоджену децентралізовану систему теплопостачання. Більше того, в позаминулому році були схожі погодні умови, але опалювальний сезон після зниження температури відновили в усіх бюджетних установах!

Відео дня

Чому ви не скористалися цим досвідом? Чи для вас нехай буде гірше, аби не так, як у попередників? Відсутністю коштів теж  не прикриєтеся, бо грошей в цьому році, хоч греблю гати. І горезвісного лушпиння на Довженка ще до фіга і трошки! То ж у чому справа?

На справедливе обурення громади, міська влада відреагувала «аргументованим» поясненням, гідним свідомості планктону: вона, виявляється, терміново розпочала підготовку до наступного опалювального сезону! Ось тільки амбарні замки на котельнях якось дивно утаємничують цей процес. А які «профілактичні» роботи «активно здійснюються», насправді знають лише Лівшиць та привиди кочегарів?

А знаєте, в чому особлива цинічність ситуації з квітневим теплопостачальним колапсом?  У тому, що ми і наші діти мерзли, а міський голова, який не виконав своїх елементарних обов’язків по відношенню до виборців, і за цей період отримав премію за «взірцеву» роботу! Як і його заступник по ЖКГ.

Прикро, що в цій ситуації  депутати міськради, крім представників «Нашого краю», черговий раз знехтували захистом своїх виборців і сиділи тихо, як миші під віником. Як і Пузир, вони розраховують на коротку пам'ять мешканців міста: пообурюються та  й забудуть.

До речі, депутат міської ради Гвелесіані на останній сесії нагадав діючому керівництву про звітування  щодо підсумків опалювального сезону. Є підозра, що  мер і його команда зроблять все, щоб перенести розгляд цього  болючого питання якомога далі, щоб пристрасті з приводу  провального сезону уляглися. А то, не дай Бог, хтось поставить під сумнів справедливість нарахування премії меру!

 

Олекса ДОВБУШ, з надією на пробудження громадянської свідомості городян

 


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олена Кузнєцова

    Можливо, індивідуальне опалення для навчальних закладів вирішило б проблему температурного режиму?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up