Проводимо різнопланові змагання, щоб людей забрати на стадіон

Проводимо різнопланові змагання, щоб людей забрати на стадіон

Коментарі завідуючого районним спортом на публікацію "Слободянюк і футбол"

Викладене в статті  "Слободянюк і футбол" викликає посмішку. Розумію, що такого роду звинувачення можуть бути тільки від Петра Міськова - вчителя фізичної культури Переможнянської ЗОШ, заступника голови Козятинської районної федерації футболу.

По-перше, відносно Слободянюка В.М., якого обрали головою Козятинської федерації футболу, то потрібно нагадати, що саме Петро Міськов був його першою довіреною особою і сам пропонував його кандидатуру як наступника на звітно-виборчій конференції районної федерації 16 червня 2016 року. Кандидатуру Слободянюка В.М. підтримали і решта делегатів конференції.
Стосовно поїздки команди «Моноліт» на фінальні змагання Всеукраїнської ліги сільського аматорського футболу.
Команда  стала срібним призером Вінницької ліги сільського аматорського футболу і здобула право взяти участь у фінальному турнірі України. Кошти для поїздки були відсутні. За моїм зверненням до депутатського корпусу Козятинської районної ради, питання було розглянуте на сесії і отримало підтримку від депутатів, за що їм окреме «дякую». На момент виїзду сесія іще не відбулась і авансував футболістів за власні кошти саме Слободянюк В.М. Команда у підсумку посіла третє місце і не розумію, що в цьому поганого?
Що стосується жіночого футболу, то нагадаю, що його розвиток розпочався у 2003 році у с. Комсомольське. Першим, і нині діючим тренером жіночої футбольної команди є поважна та авторитетна в області людина – Микола Володимирович Бабюк. Саме його самовідданість і кропітка праця сприяли розвитку дівочого, а згодом і жіночого футболу.  За багато років команда виросла з формату першостей області і постала потреба спробувати себе на змаганнях вищого рівня. І це було зроблено у 2015 році. Жіноча команда “Колос” вперше в історії футболу Вінницької області заявилась на  Першість України і представляє сільський футбол Козятиншини. Нам не соромно грати під брендом «Колос» Махнівка, тому що завдяки футболу сільський стадіон став одним із найкращих в області, пропагуємо сільський спорт. Маємо порозуміння та підтримку з боку місцевої влади і підприємців. Після першого кола чемпіонату Першої ліги є лідерами в групі А. І тут що поганого?
Про «майстрів». Сором не знати автору статті, що «майстри» грають у Чемпіонаті України згідно з контрактом і отримують за це заробітну плату. Які у нас можуть бути майстри за три роки? Сподіваюсь, і ми доростемо до цього рівня.
Що стосується виділення коштів на жіночий  футбол, то команда фінансується з районного та місцевого бюджетів, згідно з затвердженими програмами, коштами обласної федерації футболу та спонсорської допомоги..
Є нарікання, що молодь іноді не знає, чим зайнятись, як і де провести дозвілля. Альтернативою «генделикам» мають стати популяризація фізичної культури та сучасні спортивні майданчики. Для цього ми проводимо різнопланові змагання, щоб відволікти людей і забрати їх на стадіон. По-перше, це реклама і розвиток спорту одночасно.
Для розвитку дитячого футболу в районі функціонує дитячо-юнацька спортивна школа “Колос”, у якій працюють чотири тренери (Махнівка, Глухівці, Безіменне).
По організації змагань. Кожного року відбуваються районні спортивні ігри, турніри серед молоді та дорослих, до яких включені змагання з футболу, в тому числі і жіночого. У грудні маємо проводити обласний турнір серед дівочих на базі Козятинського училища. Такий турнір проводимо вже п’ять років поспіль за участю  дітей 2003-2004 року народження з шести районів області.
Стосовно районної федерації. Так, дійсно, є деякі проблемні питання з організацією змагань на місцевому рівні. Але показником розвитку аматорського футболу в районі є участь трьох команд міста та району у чемпіонаті області. Команда Глуховець цьогоріч стала чемпіоном області серед команд Вінницької ліги сільського аматорського футболу, іще дві сільські команди, Махнівки та Білопілля, заграні у чемпіонатах сусідніх районів. 31 жовтня пройде позачергова конференція, де проведемо зміни до статуту федерації і проведемо аналіз недопрацювань. Люди, які працюють з нами, мають працювати на конструктив, а не на деструктив.
Позиція автора публікації, і хочу підкреслити – заступника голови районної федерації футболу, до керівника федерації змінилася через якісь особисті питання і це не має ніякого відношення як до футболу, так і до розвитку спорту в районі. Моя думка, що керівник федерації має одні обов’язки, а практичною роботою мають займатись фахові заступники та члени виконкому. Спорт розвиватися добре не буде, доки район не буде мати свою сучасну спортивну базу. У нас не вистачає спортивних майданчиків і вже в цьому році сесією районної ради прийнята Програма розвитку футболу на період до 2020 року. У зимовий період «вилітає» процес підготовки футболістів. Будемо надолужувати згаяне і в цьому напрямку працюємо. У даний період, використовуючи наявні ресурси в місті і районі.
До автора. У нього була можливість двома юнацькими командами взяти участь в Першості України з футболу. І що, радився він з тренерами дітей, яких залучав різними способами до складу команди? Людські стосунки ніхто не відміняв… А чи автором статті доведене до логічного завершення рішення обласної федерації футболу про виділення командам 50 тис. грн? Зіграли два тури і на цьому все закінчилося.
Деякі моменти більш вагоміші, ніж  власні амбіції. Колективну думку треба поважати, а так виходить, що 8 членів виконкому федерації “за”, а один “проти”? Що тут можна ще коментувати...     

Валерій ШВЕЦЬ

Відео дня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up