Пройшов турнір пам’яті Підгорбунського

Пройшов турнір пам’яті Підгорбунського

У пам’ять героя

Перший відкритий футбольний турнір пам’яті Володимира Підгорбунського, на честь якого названо козятинську школу інтернат-гімназію, зібрав команди з Сокільця, Пляхової, Флоріанівки та Козятина під загальною егідою: "Кубок Підгорбунського – кубок пам’яті, кубок свободи”.

Саме в неділю, 19 серпня, на свято медового та яблучного Спаса, минуло 74 роки з дня героїчної загибелі лейтенанта Підгорбунського під час визволення Польщі у Другій світовій війні. Одну зі своїх нагород він отримав за визволення саме нашого міста, далекого 1943 року.

Відео дня

У рамках футбольного турніру, спочатку для учасників змагань було проведено екскурсію в музеї Підгорбунського. Почесними екскурсоводами стали господарі турніру — директор школи-інтернат-гімназії Зіновій Москалевський та його дружина, вчитель історії та правознавства Тетяна Москалевська.

Нам розповіли, що життя героя було непростим, оскільки хлопець був сиротою і виховувався в інтернаті м. Чити. Проте він мав українське коріння, адже його бабуся родом з Полтавщини, а дідусь (особистий фотограф імператора Австрії) довгий час жив у Криму. Тому стало символічно, що у 1966 році саме школі-інтернату було присвоєно почесне звання ім. Володимира Підгорбунського.

До речі, нещодавно музей був повністю реконструйований.

Кубок чотирьох команд

Футбольний турнір зібрав чотири команди, загалом понад 30 гравців, віком від 12 до 60 років. Матчі було проведено на стадіоні, у форматі міні-футболу, по п’ять гравців на полі.

Першими грали ФК "Флора" (Флоріанівка) та ФК "Пляхова". Рахунок 2:4. Другий матч – ФК "Рідне місто" (Козятин) та ФК Сокілець, рахунок 7:1. Третє місце розіграли ФК "Флора" та ФК "Рідне місто", рахунок 7:1. У фіналі зустрілися команди Сокільця та Пляхової. У першому таймі гра йшла рівно, хоч і закінчилася з рахунком 2:1. Проте другий тайм лише підтвердив перевагу Сокільця – 7:1. Усі команди були нагороджені кубками за призові місця та участь. Кращими гравцями турніру від кожної команди стали: з Козятина – Роман Фалдін, з Флоріанівки – Петро Войтюк, з Пляхової – Роман Полончук та із Сокільця – Юрій Вівдюк. Вони отримали іменні грамоти.

Футбол об’єднує

Незважаючи на не рівні рахунки у матчах – це свято стало справжнім святом футболу для друзів. Футбол об’єднує, а це саме те, чого не вистачає сьогодні нам із вами. Організаторами такого заходу виступила наша громадська організація, сектор молоді та спорту Козятинської райдержадміністрації (завідувач Валерій Швець), Сокілецька сільська рада, інструктор зі спорту Олександр Звєрєв та директор школи Зіновій Москалевський. Дякуємо усім учасникам турніру за прекрасну гру, любов до футболу, а також за підтримку патріотичного духу серед дітей, молоді та дорослих Козятинщини. Виносимо окрему подяку воротарям Роману Фалдіну та В'ячеславу Гончаруку, які відбили найбільшу кількість м'ячів. Ще раз дякуємо всім за організацію та гарну гру до нових зустрічей.

Герої не вмирають, вмирають вороги. Наш край славний багатьма героями. І наш обов’язок їх пам’ятати, заради збереження історичної справедливості. Країна без минулого не має майбутнього. Слава Україні! Героям слава!

Віталій КРЕДЕНЦЕР, голова ГО “Рідне місто”

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up