Пузиреве кіно з шубертами

Пузиреве кіно з шубертами

На сайті міської ради в котрий раз повідомили, що якісь вандали намагаються витягти саджанець черемхи, що посадили біля будинку 23 на вулиці Грушевського. Міське керівництво зауважує, що це вже третій випадок, коли хочуть вкрасти саджанець з мелодійною назвою Шуберт.

Вандалізм, це дійсно погане явище. Тільки давайте спочатку розберемося, хто такі вандали? І де вони взялися в тихенькому миролюбивому Козятині? Було в міському сквері, що хтось забрав голову Пушкіна. Так може то й не вандалізм, а якась чуйна людина не могла дивитися, як козятинська культура знущалася з бюсту поета. Якщо й повірити міським чиновникам, що до “шубертів” підходили нічні гості, то це виглядає, як крадіжка. І не більше. От тільки, чи мала місце крадіжка із саджанцями черемхи, можна й подискутувати.

Будемо апелювати фотознімками, які розмістила на сайті міська рада. Як акт вандалізму, розміщають на фото дерево, яке нібито хтось намагався відкопати. На фото чітко видно, що це не момент чийогось злого умислу з видалення дерева з лунки — це момент посадки дерева (саджанець з землею витягли з горщика і посадили). Якщо придивитися уважно, то можна помітити, що в момент садіння дерев ще була зеленою рослинність навколо лунки, а коли 18 шубертів посадили, то рослинність затоптали і вона від спеки моментом вигоріла. Це чітко видно з іншого фото сайту міської ради. Якщо черемху намагалися вкрасти, то лунку-ямку (ми бачимо на фото) можна було вигребти маленьким совочком чи рукою. Невже в нашому місті знайшовся якийсь археолог, що вміє так у лунці копати? Якщо так, то як йому вдалося при копанні в ніч чи навіть при місячному освітленні, не оголити коріння дерева? З того, що є на фотокартках, випливає, що ніякого вандалізму не було або не ті фото на сайті розмістили.

І для чого цей обман містянам? Спрацювати на випередження. Знайти виправдання, якщо “шуберти” засохнуть.

Відео дня

Міське начальство може заспокоїтись і не розміщувати на своєму сайті неправдиву інформацію. Адже “шуберти” були висаджені з горщиків і літня спека деревам не загрожувала. Що буде з ними далі, час покаже.

Тільки виникає ще одне питання: яка була потреба купувати дорогі саджанці черемхи в горщиках влітку? Невже не можна було зачекати осені? Купити дешеві дерева, коли спаде з них листя. Чи так комусь хотілося чимось здивувати мешканців міста? Людей дивувати не потрібно. Вони хочуть бачити владу, яка не викидає гроші громади на вітер. І не плутає міський бюджет з касою продавців, що продали “шуберти”. Тільки іноді буває, що покупець з продавцем б’ють по руках, знайшовши спільні вигоди.

Вероніка ЛЮБІЧ

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up