П'яна п'ятниця: як виливали пиво та штрафували козятинчан

П'яна п'ятниця: як виливали пиво та штрафували козятинчан
  • Репортаж. Журналістів газети запросили на спільне патрулювання з поліцейськими вулицями Козятина і сіл громади.
  • Вечір видався плідним – оштрафували компанії з молоді, яка розпивала пиво та горлала на гітарі біля ЦРЛ після 23.00.
  • По дорозі біля Вернигородку затримали водія–порушника, який створив небезпеку на дорозі.
  • А у Білопіллі приборкали керманича іномарки, що ледь стояв на ногах і мало не наробив лиха. Деталі – у нашому матеріалі
  • Всі фотосвітлини погоджені з правоохоронцями

 

На календарі п'ятниця, 18 червня – попереду триденні вихідні і святкування Трійці. Погода літня, комфортна. Правоохоронці кажуть – це саме той час, коли козятинчани порушують закон і влаштовують п’яні посиденьки. Ми проїхалися з патрульними по «гарячим» місцям міста. Для чергового патруля це звичайні поліцейські будні. Наша ціль – розповісти про небезпеку та порушення, які фіксуються найчастіше.

Відео дня

– На чергування заступає три екіпажі поліції, в кожному – по двоє поліцейських, – розповідає нам  начальник групи реагування патрульної козятинського відділку поліції  В’ячеслав Сушко. – На жаль, в Козятині багато молоді, яка у темний час доби розпиває спиртні напої у заборонених місцях. Найбільше її на території великого ринку. Є часті скарги на гуляння в парку. Але ми періодично його «зачищаємо». Зараз там бояться сидіти. 

Посиденьки в альтанці біля училища

Спершу поїхали на ПРБ. На годиннику трохи більше 22.00. Перевірили популярне місце, яке облюбувала молодь для відпочинку – територію училища. Там, у альтанці застали групу, яка розпивала алкогольні напої – пиво та пунш. На зауваження поліції спочатку відреагували здивовано та трохи агресивно – типу «що ми такого зробили?» Але потім, після роз'яснення правоохоронцями порушення, усвідомили свою вину. Спиртне вилили, а сміття прибрали. Та не відразу. Перш ніж вилити запитали, чи можна його злити і продовжити смакувати вдома. Після відмови пішли складати протоколи. Двом учасника компанії поліцейські виписали адмінпротоколи, які передбачають сплатити штраф трохи більше півсотні гривень.

«Серенади» під вікнами лікарні

Наступне місце – шаховий клуб біля залізничного мосту. Там є столики і лавочки. Та тільки замість шахістів ми застали гравців з пивними бокалами та закускою. А розвеселяв всіх молодий гітарист, що наспівував любовну мелодію...Звісно, це не заборонено. Але не об 23.08 і не біля лікарні. Саме за порушення тиші його і покарали – впаяли 255 гривень штрафу. А не тверезих слухачів попрохали прибрати за собою і повиливати спиртне.

Чимало люду було і біля тамтешньої кафешки. Біля віконечка вишикувалася черга. Після приходу правоохоронців всі в один голос заявили – чекають на каву. А трохи далі, на лавочках теж сиділа молодь, та на столах були вже не кавові стаканчики, а пляшки з-під пива. Щоправда деякі з них не встигли відкоркувати. Тож і карати немає за що. Але роз'яснювальну роботу поліціянти все ж провели.

То фари не працюють, то випив за кермом

Планували ще заїхати в центральний парк, але отримали виклик, що в Білопіллі п'яний водій на синій іномарці ледь не збив жінку. Автівка ганяє по селу. Поїхали на підмогу. По дорозі біля Вернигородку зупинили підозрілу машину, в якої були проблеми з фарами. Поліцейські працювали по процедурі – перевірили документи водія, запідозрили його в нетверезості. Тож запропонували пройти перевірку на драгері. Але водій відмовився, посилаючись, якщо треба, то тільки в лікарні. Має на це право.

–  В даному випадку є технічна несправність авта, а саме не працює ліва фара в режимі ближнього світла, – прокоментував ситуацію Вячеслав Сушко. – Надалі автівку використовувати як транспортний засіб неможливо, це може наражати інших учасників дорожнього руху на небезпеку. Приїде з Вінниці евакуатор і забере її на штраф майданчик.

Як пояснив Вячеслав Сушко, раніше автівки забирали на штрафмайданчик у Козятині. Та три тижні тому відбулися зміни – в області вони будуть тільки в трьох містах: Немирів, Могилів–Подільський і Вінниця. Ми найближчі до Вінниці, тому саме туди машину і евакуюють. І вже звідти власник її буде забирати. Для водіїв це неабияк вдарить по кишені. Адже послуги евакуатора обійдуться близько 4000 тисяч гривень. Тоді коли сам штраф за технічну несправність всього лишень 340.

Завершальним пунктом нашого спільного рейду стало Білопілля. Там в центрі села поліцейські затримали п'яного водія іномарки.

Він всіляко намагався доказати, що він правий, що не їздив по селу п'яний, а просто сидів у машині на узбіччі дороги. Подекуди проскакували лайливі слова, погрожував адвокатом та відмовився від алкотесту. Та тут, як кажуть, «результат на обличчі». Тим паче є свідки та відеодоказ. Тож горе-водію загрожує до 17 тисяч штрафу, а машині – пряма дорога на вінницький штрафмайданчик.

На чергування з поліцейськими ми заступили, як стемніло, о 22.00. Повернулися о пів на першу ночі. Ще довго прокручували побачене в голові. Нелегка та небезпечна це справа – приборкувати порушників, тим паче п’яних та неадекватних. Хотілося б щоб на теренах нашого краю таких було менше.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (6)
  • Vitamin Vitamin

    Згідно з частиною 3 статті 265-2 КУпАП у разі якщо розміщення затриманого транспортного засобу суттєво не перешкоджає дорожньому руху, такий транспортний засіб не може бути доставлений для зберігання на спеціальний майданчик.

    Тобто, виключною підставою для доставлення затриманого транспортного засобу для зберігання на спеціальний майданчик дозволяється лише у випадку, якщо транспортний засіб суттєво перешкоджає дорожньому руху........
    Мусора розвели на евакуатор....аварійка і їдем далі.

    Зураб Мачарашвили reply Vitamin Vitamin

    Точно развели и так красиво умеют

    Vitamin Vitamin reply Vitamin Vitamin

    Vitamin Vitamin reply Vitamin Vitamin

  • Микола Олександрович

    до речі, мусора не люди, мусора гірше русні, вони взагалі не повинні імнувати

    Микола Олександрович reply Микола Олександрович

    *існувати
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera 17:01 Вчитель Козятинського опорного ліцею Богдан Пічкур увійшов у дванадцятку кращих учителів України 16:28 Дружині загиблого Героя Віктора Кравчука вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up