П’ять котелень вже гріють ліцеї Козятина, шосту — ще не запустили. Які прогнози?

П’ять котелень вже гріють ліцеї Козятина, шосту — ще не запустили. Які прогнози?
У шостій котельні, яка опалює Козятинський ліцей та перший садочок, встановлюють нове обладнання. На питання до робітників, коли подадуть тепло, відповіли — як тільки, так відразу
  • Актуально. У Козятинських школах осінні канікули розпочалися 31 жовтня. До навчання діти повернулися у понеділок, 7 листопада. Проте за парти вийшли не всі класи (мова йде про тих учнів, які і до канікул навчалися офлайн).
  • Станом на середу, 9 листопада, у всіх навчальних закладах тепло пустили, окрім Козятинського ліцею та першого садочка.
  • Чому так і коли там теж стане тепло — дізналися у міського голови Козятина Тетяни Єрмолаєвої

На календарі другий тиждень листопада і за вікном вже доволі по-осінньому — +6-+10 градусів. Вже хочеться зігрітися біля теплих батарей та у теплих приміщеннях. Найперше це важливо для наших дітей, які вийшли на навчання після канікул. Перед вихідними міський голова Козятина записала відеозвернення до козятинчан, де підняла три нагальних питання у громаді. Перше питання стосувалося теплопостачання.

— Ми в цьому році провели встановлення обладнання на шести котельнях. Ще одна котельня не закінчена, — сказала Тетяна Єрмолаєва у відеозверненні. — Маємо велику надію, що найближчими днями закінчимо. Запускаємо по одній котельні, для того, щоб після закінчення канікул навчальні заклади мали теплі приміщення і діти мали можливість там навчатися, — йшлося у відеозверненні.

Та у перший день навчання після канікул не всі учні змогли розпочати навчання у теплих класах.

Відео дня

— Моя дитина навчається у першому класі Козятинського ліцею. Напередодні вчителька написала у вайберському чаті, що діти не вийдуть у ліцей. Причина — холодно, — розповіла козятинчанка Оксана. — Перед цим ми теж навчалися три тижні дистанційно. Це дуже важко, тому що і робота, і онлайн-навчання з першачками — ці поняття не можна поєднати. Дітям потрібен контакт із вчителем. Я, як і більшість батьків першокласників, не розуміємо, чому не можна було зробити цих робіт по котельнях раніше, було літо, були канікули…

У понеділок, 7 листопада, ми розпитали про ситуацію з теплом у школах начальника управління освіти Козятинської міської ради Інни Мадей.

— У котельні, яка опалює опорний ліцей і перший дитячий садочок — роботи поки що тривають, — сказала Інна Мадей. — Сподіваємось, що найближчим часом все запрацює.

За словами Інни Мадей, всі інші котельні підключенні, працюють, в школах дали тепло. Там, де газове опалення — також слід зачекати день-два. В центрі дитячо-юнацької творчості, де навчаються перші класи першого та другого ліцею, тепло обіцяли пустити вже у понеділок. Так і зробили. У  вівторок, 8 листопада, у приміщенні вже були теплі батареї.

Що стосується сільських шкіл громади, то у всіх вже тепло, у школах свої котельні.

— По селах проблем нема. Дивляться по температурному показнику в закладі,     регулюють температуру, — підсумувала Інна Мадей.

Результати опитування на нашому сайті

А що ж з Козятинським опорним ліцеєм? Чекали до середи. Але тепла там так і не дали. На гарячу лінію «RIA-Козятин» надходять дзвінки — коли діти підуть навчатися, коли котельня запрацює?

Питання, які хвилюють батьків, ми переадресували міському голові Козятина Тетяні Єрмолаєвій

— Роботи у шостій котельні ще тривають, найближчими днями їх закінчать і подадуть тепло, — відповіла нам Тетяна Єрмолаєва. — П’ять котелень зроблені, а 6-та — ще в роботі. В Україні немає обладнання, від слова немає зовсім, в країні війна. В першу чергу обладнання надають там, де розбомбили котельні.  У нас у котельнях повністю нове обладнання, крім труби. У нас пусті котельні були, бо 15 років топили «інвестори». В минулому році топили ми на їхньому обладнані, а в цьому році в нас у шести котельнях (шосту закінчують) повністю нове обладнання. 

Стосовно того, які прогнози на шосту котельню, мер відповіла — найкращі «вчора». 

— Хочу так я, і бригади, які працюють, і підрядники. В мене немає великого задоволення з самого ранку отримувати дзвінки та негативні дописи. Але це дуже величезний проєкт, мабуть за останніх років 30 років більшого проєкту, ніж цей, не було. Так, ми не змогли розпочати його у квітні, тому що війна, держава не дозволяла, потім почала потроху відпускати, є особливості, суди. Ми продовжуємо бути в судах з попередніми підрядниками. Це не так все просто. Але шоста котельня буде запущена. Треба трохи почекати. Можливо це буде завтра, можливо в п'ятницю, можливо сьогодні. Все буде добре.

Додамо, 19 жовтня у Козятині стартував опалювальний сезон

Нагадаємо, ми повідомляли чи готові до опалювального сезону котельні у Козятині?.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Читач76

    Не треба скиглити.До зими дадуть тепло. Зима ще ж не настала...
  • Marina Osmirko

    Трішки зачекати це скільки?Тиждень, два..(перший садочок)

    Руслана Сорока reply Marina Osmirko

    Marina Osmirko у нашому випадку декілька років як не більше.
  • Руслана Сорока

    В минулому році таку саму пісню співали....в наступному теж так буде!!!

keyboard_arrow_up