Радіаційний фон: у нашому районі найвищі показники по області

Радіаційний фон: у нашому районі найвищі показники по області
Фото ілюстративне

«Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» повідомив  інформацію про стан радіаційного фону та епідемічної ситуації на друге серпня 2022 року в області

За результатами найменший показник у Могилів-Подільському районі — 0,11. Найвищий —  у Хмільницькому районі — 0,17.

 

Відео дня

Крім того, в лабораторії повідомили, що:

  • Захворюваність на коронавірусну хворобу, грип та ГРВІ продовжує знижуватися. Відповідає фоновим рівням захворюваність гострими кишковими інфекціями.
  • Ситуація щодо радіаційного гама-фону спокійна. Середній рівень відповідає фоновим рівням для нашої місцевості. Виміри також проводяться в районах області, перевищень природного радіаційного фону немає.
  • У визначених точках контролю якості водопостачання населенню області дослідження свідчать, що за мікробіологічними, санітарно-хімічними та радіологічними показниками суттєвих відхилень від норми не зафіксовано.

— В разі відхилення показників від норми – населення буде проінформовано негайно — йдеться у повідомленні

Довідково. «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» та його структурні підрозділи в районах області здійснюють щоденний моніторинг якості води централізованого водопостачання, радіаційного фону, епідемічної ситуації тощо. Фахівці готові прийняти участь у проведенні відповідних лабораторних та інструментальних досліджень за зверненням територіальних органів ДСНС та військо-цивільних адміністрацій.

Читайте також:

Колодязі та водогони: розповіли про стан питної води за перше півріччя поточного року

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up