Реконструкцію басейну подають на «Велике будівництво»

Реконструкцію басейну подають на «Велике будівництво»
Фото з архівів газети
  • Подробиці у нашому матеріалі.

Басейн «Дельфін» за час свого існування пережив багато подій. Спершу він належав залізниці, яка, власне, його і будувала. У ті роки «Дельфін» разом зі спортзалом «Локомотив», на дверях якого вже багато років висить замок, утворювали цілий спортивний комплекс.

Через 30 років, у 2002 басейн вийшов із підпорядкування залізниці, позаяк його передали на баланс міста. Тоді він зачинився вперше. За кілька років знайшлася компанія, яка погодилася орендувати «Дельфін». У 2013-му басейн відновив свою роботу, але не надовго — за рік його двері знову зачинили для відвідувачів, бо виявилося, що він збитковий для орендарів.

У 2015 році «Дельфін» остаточно відновив свою роботу. Його почала орендувати мережа спорткомплексів «Планета-Спорт» столичної фірми «Медіа-арсенал». Протягом п’яти років кияни орендували «Дельфін», поки міська рада не розірвала з ними договір оренди, через невиконання вимог. Відтак, на базі басейну у 2020 році створили комунальну установу «Спортивно-оздоровчий комплекс «Дельфін» і після нетривалої перерви, у зв’язку з карантинними обмеженнями, він продовжив роботу.

Відео дня

Час ішов, влада змінилася. Містом стали ширитися чутки, що басейн можуть закрити. Міська рада навіть порушувала цю тему на своїй сторінці у Фейсбук.

«Спортивно-оздоровчий комплекс «Дельфін» потребує приблизно 1,3 мільйона гривень з міського бюджету (ці кошти в бюджет-2021 вже закладені) і це лише поточні затрати (зарплати, вартість опалення, реагенти), сюди не включено ремонт стелі та зовнішніх стін.

Дохідна частина ж установи дуже «скромна» — 15–20 тисяч гривень на місяць», — йшлося у дописі, наприкінці якого читачів запевнили, що басейну, все-таки, бути. Зауважимо, що наразі «Дельфін» знову тимчасово зачинений для відвідувачів через загострення ситуації з коронавірусом.

Від моменту, коли басейн здали в експлуатацію, минуло вже майже півстоліття. Із часом технічний стан будівлі погіршився. Аби це зрозуміти, достатньо глянути хоча б на бічні стіни. На тій, що з боку платформи, вже давно посипалася плитка. Стан тієї, що з боку залізничного парку, ще гірший. Та і це ще не все. Бо сипатися почала не лише плитка зі штукатуркою. У січні 2021 року нам прислали фото, на якому видно, що відвалився чималий шматок труби, з якої виходить дим у процесі опалення будівлі.

►На цьому фото бічна стіна басейну з боку Залізничного парку. Праворуч на світлині видно трубу, від якої відвалився шматок. Ці фото нам прислали у січні цього року

Та маємо надію, що «Дельфін» нарешті відремонтують. Міська рада подає проект реконструкції басейну на програму «Велике будівництво». Це проект президента, в рамках якого держава виділяє кошти на фінансування ремонту, реконструкції та будівництва різних об’єктів.

— Ми плануємо йти на «Велике будівництво» з трьома об’єктами — це реконструкція басейну, реконструкція стадіону та утеплення ліцей-школи. До серпня приймаються заявки, — розповіла газеті «RIA-Козятин» міська голова Тетяна Єрмолаєва. — Якщо ми виграємо конкурс, роботи почнуться у 2022 році.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Lena Doğulu

    Там все що є на вокзалі потрібно передати на реконструкцію. І Не тільки басейн, а і спортзал і будинок культури, а ще також парк, штучне озеро. А то ще років 5 і там нічого не залишиться. Туди вже і так страшно заходити.
  • Ігор Ващевський

    А спортзал ,,Локомотив,, ? Ще пару років і він зруйнується остаточно.Дуже шкода!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up