Реорганізація лікарні не саме страшне. Медики бояться приходу менеджера

Реорганізація лікарні не саме страшне. Медики бояться приходу менеджера

Після того, як депутати Козятинської міської ради з легкістю натисли кнопки за реорганізацію міської лікарні та стоматологічної поліклініки, багато медичних працівників перечислених закладів опинилися в стадії невизначеності. Персонал міської лікарні велів зібратися колективом, а на зустріч запросили очільницю міста.

Перед зустріччю з міським головою Тетяною Єрмолаєвою до присутніх звернувся головний лікар реорганізованої лікарні Олександр Євтушок. 

— Зараз у нас робочий час і роботи у всіх дуже багато, хто хоче задати питання можете задавати, тільки питання мають стосуватися роботи і такими, на які є сенс витрачати час. Питання іншого характеру, щоб зекономити час краще не задавати, — сказав Олександр Євтушок.

Прийшла міський голова з в. о. головного лікаря теперішньої міської лікарні Ігорем Грубелясом та начальником управління соціальної політики Костянтином Марченком.

Відео дня

Тетяна Миколаївна на початку зустрічі повідомила, що лікарню ніхто не закриває, вона й надалі буде виконувати функцію реабілітації людини після перенесених важких хвороб. 

— Ми кожен день запитуємо у Ігоря Петровича, скільки людей переведено на реабілітацію, — каже міський голова. — Тільки нам буде дуже важко. В першу чергу, при нинішніх умовах фінансувати три лікарні, тримати трьох головних лікарів, три бухгалтерські відділи, три статистичні та три господарські структури. І друге питання — дуже мале фінансування стоматологічної поліклініки і міської лікарні.

За словами Тетяни Єрмолаєвої, стоматологічна поліклініка взагалі не отримала коштів від МТЗУ. 

— В поліклініці — там у них така діяльність, що ви самі орієнтуєтесь. Їхня діяльність більше пов’язана з приватним бізнесом, ніж з діяльністю структури. Ми не живемо в паралельному світі. Мені відомо, що відбувається в стоматологічній поліклініці, ми тільки не можемо відслідкувати, де в них починається приватний бізнес, а де закінчується державна клініка. Приватні кабінети облаштовані приватним обладнанням. Хочуть займатися приватним бізнесом, то треба орендувати приміщення та оформлювати ліцензію і займайтеся приватним бізнесом крапка, — продовжила міський голова.

Далі Тетяна Єрмолаєва стала розповідати про стан справ вже в реорганізованій міській лікарні. Вона зауважила, що у тутешніх працівників зарплата дуже низька. 

— Вам, мабуть, не вистачає навіть половини фонду заробітної плати відносно штатної чисельності і в цьому велике питання, — сказала міський голова. —  Міська лікарня не заробляє навіть на мінімальну заробітну плату. А при ставці 0.25 відсотка ми більше платимо податків, чим ви отримуєте заробітної плати тому, що при ставці 0.25 податок сплачується як з мінімальної зарплати, тобто з 6-и тисяч. Мені соромно як міському голові і як структурі, яка являється вашим засновником, до чого в фінансовому плані доведена лікарня. 

Разом з тим міський голова повідомила, що в міській лікарні є спеціалісти, в яких зарплата в рази більша ніж у міського голови.

Після виступу Тетяни Єрмолаєвої слово взяв головний лікар реорганізованої міської лікарні Олександр Євтушок та за мить до завершення виступу його перебила міський голова і між ними зав’язалася дискусія, де кожен доводив свою правоту. До дискусії міського голови з головним лікарем долучилися медичні працівники. Позиція міської ради зводилась до того, щоб Козятин не втратив опорну лікарню, щоб пацієнтки Козятинської громади не їздили народжувати у Вінницю, Бердичів чи Калинівку та в лікарні не було працівників, які працювали на 0.25 ставки. 

— Поки на повноцінні зарплати за підрахунком бухгалтерії можуть розраховувати тільки 124 медичних працівника. Позиція реорганізованої міської лікарні полягає в тому, щоб зберегти колектив і не шукати вакансій в колишній ЦРЛ, — підсумувала Тетяна Миколаївна

За словами завідуючого відділення відновлювальної медицини Юрія Григорука, колектив лікарні повинні зберегти. Адже від цього залежить процес реабілітації пацієнта.

Пропонували якнайшвидше працевлаштувати спеціалістів з іменем. В кожного виступаючого були переконливі аргументи, що треба діяти за його пропозицією.

Наостанок зустрічі міський голова повідомила, що найближчими днями буде проведений конкурс на вакантну посаду директора лікарні. Хто ним буде поки ніхто не знає. Тоді лікар зі стажем задав питання Тетяні Миколаївні, чи може він лікар очолити школу. 

— Так само медичною структурою має управляти фахівець медицини. Тільки всі розуміють, що місцева влада до медичної реформи відношення не має. Чи міський голова Тетяна Єрмолаєва чи був би хтось інший дві лікарні з’єднали б в одну. Це свідчить порядок денний 42-ї сесії 7 скликання, яка відбулася 14 лютого 2020. Там йшлося, що за ініціативою міського голови дві лікарні потрібно з’єднати правда на ту пору без стоматологічної поліклініки. 

Як бачимо задум з’єднати лікарні ще був півтора року тому.

Коли зустріч медичних працівників з міським головою завершилась, ми запитали в медперсоналу яке у них враження від самої зустрічі. Кажуть, хорошого мало, але найбільше бояться приходу директора менеджера, який випише собі «Достойну» зарплату, а начмеду не залишиться щось корисного для колективу робити.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (6)
  • Читач04

    хароші медики, у половини маска на підборідді, просто топовий приклад. професіонали у всьому
  • Альоша Капніст

    Где ви вси  губошлепы были коли  валили район бздилы в рожок ждалы посад? Де ваша. Жовч?! Из-за. Бздунов таке житья  за гречку голосовали то Зуби на полку и ждить ячминки не крупами асоломою
  • Читач80

    Впершу чергу наколотив ти пухірчик створивши для мами із папою больнічку,та забрав із обласного бюджету  на  міський хоча знав що перспективи  для нормального функціонування її не має, а прикриття для миття грошиків було.єрмалаєвій слід було би аудит провести та показати хто і як наколотив,а то герой жанру 95 кварталу починає бульки пускати
  • Galina Galina

    Ця " імператриця" наколотить капітально.де б вона вже ділась? Таку лікарню зафігачила!!!

    Читач04 reply Galina Galina

    така була лікарня! з канади приїжджали лікуватись! а японці! японці 30 років поспіль приїжджали! лікувались! а зараз шо!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up