Рейд містом: людні вулиці та черги біля магазинів

Рейд містом: людні вулиці та черги біля магазинів
На вулиці В Земляка людей як до карантину
  • Танцювали, танцювали і не вклонилися. Так можна сказати про мешканців міста залізничників — козятинчан

Біля ПриватБанку 9 клієнтів — всі  в масках і на достатній відстані.

Скільки разів журналісти газети «RIA- Козятин спостерігали, як виконують умови карантину наші земляки. Ні разу ми не помічали якихось кричущих фактів з цього приводу. Єдині місця, де люди в деякій мірі ігнорували правилами безпеки, були банківські установи. Страх, що в банкоматі може грошей не вистачити, чи відділення банку можуть закрити на обідню перерву, брали верх над здоровим глуздом щодо правил безпеки в умовах карантину

Відео дня

Таксі завжди людей виручає. Головне —мати гроші 

Що сталося з козятинчанами ранком суботи та неділі 25-26 квітня, що вони скупчились біля ринку — розбиралися журналісти газети «RIA-Козятин»

До дітей які з’явилися в міському сквері на самокатах претензій ніяких. Тримати дітей в заперті більше місяця — не найкраща ідея. Тільки вони там повинні були бути під наглядом дорослих.  

Біля цеї торгівельної точки покупці майже торкаються один одного ліктями

Важче зрозуміти дії дорослих. Проводи за померлими перенесли на 6-те червня, а жінки стоять в черзі купують квіти. Хто в масці стояв, хтось з відкритим лицем без індивідуального захисту.

Жінки є жінки без квітів не можуть

Жінки купували  квіти з таким завзяттям, що складалося враження ніби в Україні квітів більше не буде.

На вулиці Василя Земляка людей, як до карантину

Ринок «Хлібодар» зачинений. Під ринком людей майже,  як бджіл у вулику. Як казали самі люди, вони вийшли на ринок поповнити продуктові набори, а ринок закритий. 

В АТБ багато людей черги тільки біля кас

— Як на мене продуктовий ринок повинен бути відкритим, — каже 62 літній пан Андрій. — На базарі не тільки рис чи гречка. На ринку продається продукція, яку виростив фермер. Закриттям продовольчих ринків ми по факту закрили збут продуктів підприємцям які допомагають державі годувати населення. Підприємці повинні торгувати. Це ми, покупці, повинні тримати один від одного відповідну дистанцію.

► Вулиця Грушевського люди забули про карантин

Можна погодитись з паном Андрієм, адже біля ринку була ситуація, яка сприяла скупченню людей. Люди йшли до воріт в надії потрапити на ринок.

Хто мав змогу і мав сміливість не наразитися на штрафні санкції, в суботу продавали свою продукцію з автівок. А що робити селянам, в яких залишилася, наприклад, посадкова чи харчова картопля, вирощена розсада, чи молочка? Якщо з квітами можна було зачекати, то з продуктами першої необхідності чекати не вийде, їсти кожен день хочеться. 

В «Форі» людей багато, але торгівельна площа дозволяє зберігати інтервал між покупцями.

— В новинах закликають, щоб краще уберегтися від коронавірусу треба менше бути в місцях  скупчень людей, — каже інший співрозмовник Іван. — Як самий кращий варіант рекомендують працювати в селі на дачі. Ідея звичайно хороша, тільки закриваючи продуктові торговельні точки, ми стикаємося з протилежним. Уявімо що у нас відкритий один супермаркет. Яке в ньому буде скупчення людей, коли всі козятинчани зійдуться в ньому.? Треба торгівельні точки відкрити, де тільки можна. Ви ж дивіться, в маленьких магазинах покупці стоять на дворі і чекають черги. В супермаркетах більш небезпечно заразитися на коронавірус.

В цьому магазині чергу регулюють покупці

Почувши думки мешканців міста ми поїхали подивитися чим живе дачник. Дачник то так, слово сподобалось, поїхали ми до мешканців села.

Так селяни не обмежені в “фізичній прогулянці” на свіжому повітрі. У них немає потреби носити захисну маску. Адже не стільки маска захищає, а дистанція між людьми. Тільки в дачників інші проблеми. Хто живе ближче до дороги виставили на продаж картоплю. Запитали в землеробів ціну, а вона майже вдвічі дешевше ніж в магазині.  В кого немає умов для збуту городини відвезли продукцію родичам в місто. Що робити з розсадою навіть не знають. Чули ніби урядовці мають відкрити 29 квітня продуктові ринки. Думають селяни, що здоровий глузд переможе.

— Адже на дворі менша ймовірність заразитися тим вірусом ніж в приміщенні магазину, — підсумували дачники 

Дмитро Артемчук

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (17)
  • Діана Тучак

    Козятин нічим не налякаєш. Це місто як жило, так і живе своїм життям. Особливо, наш ""любимый" базар.
  • Александр Павлюк

    Руслана Сорока reply Александр Павлюк

    Александр Павлюк сьогодні теж натрапила на це відео. Чесно, не здивувалась ні грама.
  • Алла Твердохлеб

    Відкрийте ринки !!!
  • Таня Танечка

    У мене таке враження, що коронавірус живе тільки в телевізорі)))

    Руслан Левицький reply Таня Танечка

    Так то є жарт

    Таня Танечка reply Таня Танечка

    Руслан Левицький трохи грубо...але, мабуть, це такий жарт(((

    Таня Танечка reply Таня Танечка

    Руслан Левицький трохи грубо...але буду думати, що це такий жарт...

    Руслан Левицький reply Таня Танечка

    Таня Танечка маску на телевізор нягайте кажут помагає
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 09:28 Синоптики попереджають про грозу 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up