Рейди по виявленню паліїв листя стануть системними

Рейди по виявленню паліїв листя стануть системними

Останнім часом почастішали звернення до нашої редакції громадян з приводу спалювання опалого листя. В більшості випадків про це нас повідомляють мешканці ПРБ і села Козятина. Ми звернулися до Козятинського відділку поліції. Там нам сказали «100 процентів за» і ми поїхали.

Цей рейд з самого початку мав мету попереджувальної акції. Адже до когось нагрянути зненацька і скласти протокол ніби не по-людські. Спочатку треба попередити тих, хто недослухається і тоді вже на гроші карати. Щоб не збивати працівників поліції від ритму їхньої служби ми почали рейд з екіпажем нічної зміни, коли дехто з паліїв листя випив чай і зручно вмостився перед телевізором

О 20.10 від відділення поліції взяли курс на ПРБ. Проїхавши вулицями Довженка, 8-А Гвардійська, Білоцерківська. Навіть за відкритого в автівці вікна не було чутно сморід паленого листя. Тільки це не означає, що на ПРБ в цей день листя не палили. На городах приватного сектору, не будемо називати вулиці, листя таки палили. З ПРБ перебралися у мікрорайон третьої школи. Деякі козятинчани називають його та сторона. Тут також обійшлося без явних ознак листяної гарі. Чи палили тут в день, важко сказати. У денну пору ми побували тільки на вулицях Васьковського, Сербіна і Матросова. На перечислених вулицях задимлення не відчувалося.

Проїжджаючи вулицями патрульні займалися своєю звичною роботою звертали увагу чи ніхто в нічну пору не порушує громадський порядок. В їхнє поле зору потрапили група хлопців, які весело проводили час на автобусній зупинці вулиці Седова. Автівка поліції спочатку оминула веселих молодиків та, здавши назад, зупинилася. Цього було достатньо, щоб  молоді люди зрозуміли в чому була їхня помилка. Коли хлопчача ватага затихла повністю поліцейські поїхали.

Відео дня

На окраїні вулиці Джерельної, ведучи велосипед в руках, йшов чоловік по середині дороги. З чоловіком на підпитку провели роз’яснювальну роботу і переконавшись, що чоловік вже піде обочиною дороги, відпустили. 

Коли проїжджали Вулицею Рєпіна був дзвінок на 102. Бабуся з Іванковець повідомила, що пропав її онук. Обіцяв прийти до старенької та не прийшов.переживала іванківчанка. Розшукали поліцейські пропажу та ще й жінці солідного життєвого стажу доповіли,що її онук живий і здоровий. На цій позитивній ноті покинули Іванківці.

В селі Козятині також якихось явних ознак тлілого листя не було й сліду хоча в денну пору тліло і диміло на Пирогівці і на Каглі та все перегоріло до перших на небі зірок. Справедливості ради добре диміло в цей день на Білій казармі і району річечки.

Попереджувальний рейд минув, а далі хто попадеться на гарячому з тліючим листям доведеться ознайомитися з протоколом.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Варвара Орловская

    Все розумію, листя можна складати, перегниє і буде добриво. Але в приватному секторв крім листя є дерева, які потрібно підчищати, є малина, яку потрібно виламувати.А  гілля і малина не гниє. стебла кукурудзи також не перегнивають. Машина такого сміття не бере. Розкажіть, будь ласка, праведники,куди його дівати?Сама не люблю коли палять , але бувпє необхідність. І ось ще, настають холоди , газ дорогий і ми починаєм палити дровами, вугіллям і хто чим має. То що,  також будете рейди робити.

    Вячеслав Гончарук reply Варвара Орловская

    Стаття про листя
  • Толян Ільчук

    Навіщо цей бред, краще займайтеся лісами.

keyboard_arrow_up