“RIA-Козятин” в гостях у Махаринцях

“RIA-Козятин” в гостях у Махаринцях

У кранах не стало води. Це спонукало людей звернутися до ЗМІ

 

До редакції звернулися мешканці села Махаринці. Вони повідомили, що в їхньому селі вийшов з ладу трансформатор, який слугував для подачі води в село та на об’єкти господарювання.

Заявники вважали, що саме преса, як газета “RIA-Козятин”, може прискорити процес, який міг затягнутися на довгі місяці.

Виявляється, навесні водій агрофірми, що виконує перевезення сільгосппродукції по району, збив електроопору між Махаринцями і Пиківцем. РЕМівці пошкоджений екстремалом стовп замінили. Вони зобов’язали агрофірму, де працює водій, сплатити дві тисячі гривень за заподіяну шкоду. Що не було зроблено.

Відео дня

Коли в селі вийшла з ладу підстанція з перекачування води, енергетики, за словами людей, відмовились виконувати роботи на щитовій (трансформатор водяної підстанції). Тільки за умови, якщо агрофірма погасить борг.

Енергетиків можна зрозуміти, але до чого ж тут люди?

У ході журналістського розслідування, вдалося взнати від голови села, що з РЕМівцями ніби як досягнуте порозуміння. Уже закуплені запчастини до всіх пошкоджених агрегатів. Так що скоро вода в кранах буде.

У спілкуванні з населенням Махаринців газету “RIA-Козятин” запевнили, що людям в селі живеться не гірше, ніж в інших селах. “Якби тільки природа не підводила…”

Проїжджаючи понад панським ставом, видно як далеко відійшли його береги нинішнім літом. Не цвітуть на водоймі лілії, їх ще рвали хлопці — теперішні пенсіонери, коли були юними. З корінця лілії робили ланцюжок, і чіпляли своїм дівчатам як намисто з квіткою. Може, причиною природних негараздів і є в деякій мірі цивілізація. За ті часи приємна згадка. Тоді не було водогонів, а село жило. Житиме й тепер, долаючи тимчасові незручності. Але серце кров’ю обливається, коли дивишся на руїни колишнього цукрового заводу. Та про це в іншій публікації

На цій ноті ми покинули село Махаринці, але знали, що повернемося в неділю. Саме в цей день до хліборобів села завітали артисти — брати Яремчуки.

Як тільки журналісти газети з’явились біля сільського будинку культури недільного вечора, мешканці села доповіли, що вода у кранах вже є. І вони вдячні і RIA, і сільському голові Наталії Вікторівні, і заступнику голови РДА Ігору Булавському.

До речі, на концерт прийшло більше 150 людей, не зважаючи на ціну квитка в 60 гривень.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up