RIA перевірила! Батони і сайки: плюс-мінус 8 грамів

  • 342

У “Візиті” не чемні продавчині

...

На гарячу лінію газети “RIA-Козятин” звернулися мешканці міста зі скаргою на магазин “Візит”, що біля пошти, де ніби то продаються хлібобулочні вироби менші за вагою від стандарту. Мова йшла про Козятинский батон та сайку. Ми перевірили дану інформацію.

 

На момент перевірки в п’ятницю 19 жовтня в сайці козятинського виробництва дійсно не вистачало до стандартної ваги 8 грамів. Що стосується батона козятинського виробництва, то його вага перевищила норму на тих же 8 грамів. Отже порушень з боку хлібокомбінату ми не виявили. Хлібопекарні вироби підриємства, що виробляє хліб, не перевищували абсолютну похибку + - 10 грам.

Відео дня

Кинулось в очі в ситуації з перевіркою зовсім інше. Щоб перевірити дану інформацію, кореспонденти нашого видання прийшли в магазин “Візит”. Ставши в чергу та представившись продавчині, ми пояснили суть нашого візиту в їхню торгівельну точку. На що та відповіла: “Немає кому давати інформацію немає завідуючої!”

— А коли вона буде? — запитали ми в співрозмовниці.

— Не знаю, може через п’ять хвилин, а може після обіду, — відповіла та.

Зробивши висновок, що в першої на вид чарівної дами магазину поганий настрій, журналіст став в іншу чергу. Ті ж самі питання: що нам потрібне контрольне зважування продукту, до ваги якого магазин відношення не має. Скажу без перебільшення, перша продавчиня по відношенню до другої виглядала майже ангелом. Контрольне зважування зробила. Але швидкість, з якою вона робила процедуру зважування і вкладена в той процес злість, не дали відповіді на поставлене запитання. Довелось нам ще раз нагадати продавчині, що в її обовязки входить надавати інформацію кожному покупцю щодо товару придбаному в магазині. На що вона відповіла: “Так ви не купуєте, а тільки розпитуєте”.

Слідуя логіці продавців магазину “Візит”, якщо хочеш мати якусь інформацію за товар, його там потрібно спочатку купити. Купили й ми. Не тому, що не знайшли важелів впливу, а щоб зафіксувати такий факт. Тільки щоб продати батон і сайку представникам преси прийшла третя продавчиня. За ради справедливості можемо сказати, що прийшла та, якою повинні були бути і перша, і друга представниці торгівлі. Гарчати на людей прероготива собак, але ніяк не продавців. Тим більше, якщо зарплатня залежить від відсотка продажу.

Офіційно про вагу і ціну батона і сайки

Начальник виробничої лабораторії ПрАТ “ Козятинхліб” Тетяна Громлюк на інформаційний запит газети “RIA-Козятин” відносно стандартів та цін на хлібобулочну продукцію, повідомила, що норми встановлені Державним стандартом ДСТУ 7707:2016 та  Технічними умовам Укрхлібпрому ТУУ 15.8-00389676-001:2009. Так, допустимі відхили маси одного штучного виробу в кінці терміну максимальної витримки на підприємстві після виймання з печі не повинні перевищувати для виробів булочних  масою до 0,2 кг включно- мінус 5,0%. Для виробів масою понад 0,2 кг — мінус 3,0 % від встановленої маси одного виробу.

За словами пані Тетяни, на підприємстві встановлена наступна маса виробів:

сайка харківська в/с — 200 грам,

батон нарізний в/с 450 грамів.

Останнє  підняття цін на 5 %  на готову продукцію відбулось 1 жовтня 2018 року. Причина — підвищення за останній період вартості борошна на 15% та вартості  газу на 35%.

Повна вартість з ПДВ сайки харківської  в/с 0,2 кг на підприємстві складає 3 грн 90 копійок, батона нарізного — 9,42 грн.

 

Коментарі (2)
  • Сергей Сухоруков

    ))))
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up