RIA перевірила: пальне для котелень, як перегній

RIA перевірила: пальне для котелень, як перегній

Знову відкрилися місцеві крематорії

У Козятині, окрім розміток на дорогах, до приїзду лідера партії більшості мера, нічого більше не змінилося. Котельня, яка знаходиться в центрі міста біля районної лікарні, затопила. І знову теплопостачальник, якого відстоював і привів в місто міський голова Олександр Пузир, привіз “топливо” у вигляді подрібнених стовбурів соняшника. На котельню по дорозі до ліцею-школи, що біля КП “Відродження”, - згнивше та свіже лушпиння соняшника вперемішку. Погодьтесь, таке “пальне” для котелень доцільніше було б використовувати як перегній.

Уже в суботу, 20 жовтня, на“гарячу лінію газети “RIA-Козятин” почали надходити дзвінки від городян зі скаргами на задимленість і сморід. Як громада буде переживати зиму? Мабуть, це питання варто було поставити лідеру депутатської більшості Козятинської міської ради, яка приїжджала у місто у вівторок.

На початку тижня ми проінспектували дві котельні. У котельню, що опалює районна лікарня, завезли біо-паливо комплексного типу. Туди входить лушпиння соняшникового насіння, подрібнені стовбури соняха, витереблені стручки сої і всього, що залежалося не за один рік в аграріїв на підприємствах.

Відео дня

Щоб дізнатися, як горить і яку дає температуру “супер-паливо”, ми звернулися до кочегарів котельні. Зголосився дати коментар чоловік, який звільнився, не пропрацювавши навіть місяць. Він повідомив: “Все, що можна видавити з цього так званого палива, так це не більше 43-45 градусів на вході. Це за умови, коли від котла не відходиш. А зарплата 3700, з яких 700 гривень забирають подоходного налогу. За три тисячі дихати кіптявою?! Краще працювати охоронцем! У минулому році рідко хто витримував працювати більше місяця.”

Щоб  переконатися чи спростувати сказане, представники преси побував у котельні. Охочих спілкуватися серед кочегарів не знайшлося. Але сфотографувати дозволили, скільки вичавлюють з того біо-палива — 35 градусів з хвостиком. Поки ще тепла погода на дворі, то ситуація терпить.

В'ячеслав Гончарук

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up