Рибалкам увірвався терпець. Розказали, хто викидає сміття у Водокачку

Рибалкам увірвався терпець. Розказали, хто викидає сміття у Водокачку

Рибалки, які в середині березня влаштували суботник біля Водокачки, знайшли серед куп сміття квитанції з адресами. Тож вирахувати порушників, що скидають непотріб у водойму, було не важко. Але тоді рибалки вирішили не оприлюднювати їхніх імен. Тепер змінили свою думку, кажуть: «Хочемо щоб антигерої нашого міста стали відомими»

Зустрілися ми з рибалками клубу в п’ятницю, 3 квітня. Нашими співрозмовниками були Юрій та Валентин. Цього дня вони були в дозорі на Водокачці —. спостерігали за правилами рибальства під час нересту. Адже з 1-го квітня до 9-го травня на водоймах Вінниччини саме такий період.

— Коли під час прибирання водокачки на суботнику знайшли ті трофеї, хотіли з тими дівчатами провести словесну виховну роботу. Не хотіли ми виносити це на загал, адже серед знайденого були речі жіночого вжитку, за які можна почути тільки в рекламі, – каже Юрій. – Були серед викинутого квитанції з вказаними адресами і бейджик. Тільки коли нам до старого мосту Водокачки майже кожен день звозять сміття – наш терпець увірвався. Хочемо щоб антигерої нашого міста стали відомими.

– Пару років тому був аналогічний випадок, – продовжує свою розповідь Юрій. – Ваша газета дуже помогла щоб з сміттям на Водокачці покласти край. Сподіваємося, що й цього разу такий метод спрацює

Відео дня

До розмови підключається Валентин Ільчук. Він депутат Козятинської сільської ради 

—Сміття то одне, а скільки ще у Водокачку зливають різного непотребу. Взяти хоча б мийку автівок на вулиці Довженка. Всі ті миючі засоби потрапляють у Водокачку. 0 каже Валентин. – Зверталися з цього приводу в правоохоронні органи. Відповіді від стражів порядку досі не отримали.

Ще не завершив свою розповідь Валентин, як в поле зору рибалок  потрапив місцевий мешканець з тачкою глини. Не зважаючи на те, що на мосту стоять люди і в руках представника преси включена кінокамера,  чоловік під’їхав тачанкою під саму греблю і хотів висипати глину на греблевий схил. Тільки покрик Юрія зупинив чоловіка. Деякий час водій тачки не розумів чому він не може висипати відпрацьовану глину. Йому здавалося, що він робить корисну справу — укріплює дамбу. Тільки добродій не розумів, що висипана ним глина стане сигналом для інших, що на те місце вже можна зносити сміття. Насилу Юрій з Валентином пояснили чоловіку в літах, що робить він не корисну, а погану справу. Не стали активісти до чоловіка з тачкою якихось санкцій приміняти. Провели з ним роз’яснювальну роботу і з повною тачкою глини відправили у зворотному напрямку. 

– Що з нього візьмеш, він просто не думав, що робить. А от Оксана з Іриною знали, що робили. Вони на вулиці Терешкової живуть. Про них нехай весь Козятин знає. – сказали активісти «Клубу козятинських рибалок»

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
10:46 Посеред березня Козятин припорошило снігом. Фото дня photo_camera 10:20 Ліжка, матраци, подушки: у Козятині переселенці отримали повністю облаштоване спальне місце 10:12 Під Немиринським лісом трава горить, аж у Сестринівці димно 09:30 На Вінниччині виявили небезпечний «врожай Шахедів» Від читача 11:45 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 08:26 «Міс україночка ліцею №1-2024»: опублікували фото учасників та результати голосування photo_camera 19:00 У Пиковецький сільський ставок випустили понад 200 кілограм коропа photo_camera 18:16 Загинув в районі Богданівки: минає рік, як ми втратили Героя Володимира Грубіка 15:55 Поки ремонтують КТ, козятинчани зможуть пройти його безкоштовно у Бердичеві 14:07 Цієї ночі на Вінниччині сили ППО знову збивали «шахеди» 13:26 В Козятині п’яний водій хотів відкупитись від патрульних за двадцять тисяч гривень 11:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:00 Що замовляла міська рада в лютому
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up