Роботяга з 11- А школи ім. Шевченка

Роботяга з 11- А школи ім. Шевченка

Молодець! Старшокласник спеціалізованої школи ім. Шевченка Нікіта Кириндась ві Києві з 4-го по 7-го лютого цього року брав участь у Всеукраїнському конкурсі «Еко Техно Україна 2020». Наш земляк на престижному фестивалі інноваційних проектів посів почесне ІІІ місце. Після приїзду Нікіти зі столиці, ми зустрілися з талановитим козятинчанином

Нагадаємо:

— Нікіта, розкажи, що це був за конкурс?

— Конкурс проводився на базі КПІ і проходив у два етапи, — каже школяр. — Перший етап проходив з 17 вересня до 27 грудня 2019 року (реєстрація та заочний конкурс тез наукових досліджень); II етап, з якого я щойно повернувся, проходив з 4-го до 7-го лютого (персональний постерний захист проектів).

Відео дня

В останній день конкурсу, тобто 7-го лютого, пройшов фінал «Еко Техно Україна». Це вже 9-й фестиваль інноваційних технологій та проектів Sikorsky Challenge.

— Розкажи про свій проект і скільки учасників брали участь у конкурсі?.

— Моя робота – сайт для дистанційного навчання дітей, які за станом здоров’я не мають можливості відвідувати навчальні заклади. Також для дітей, що мають обмежені можливості в пересуванні. До конкурсу було допущено більше 500 робіт, з яких до фіналу пройшло 174.

— Як батьки, школа сприймають твоє захоплення?

— Вдома сприймають добре, головне, що не заважають і навіть сприяють, щоб я цим займався. 

До нашої розмови підключається заступник директора з навчально-виховної роботи Оксана Гижа.

— Школа також Нікіту підтримує в його захопленні, – каже педагог. – Скажу більше, самого Нікіту до 9-го класу не можна було переконати, щоб він поїхав на якийсь конкурс чи фестиваль. Та коли побачив, що учні нашої школи повертаються з конкурсів призерами і переможцями, сам загорівся бажанням поїхати. Звичайно, Нікіта має великий потенціал в області науки. Тільки він значно більшого б досяг, якби з такими ж обдарованими дітьми став зустрічатися трохи раніше. У нього попереду велике науково-творче життя, але декілька років він втратив. 

– Нічого я не втратив, – з посмішкою відповідає своєму наставнику Нікіта. А Оксана Вікторівна додає, що на конкурсі в Києві до Нікіти підходили представники двох столичних вузів і вузу Харкова.

– Нікіта, ти спортсмен. Висловлюючись спортивною термінологією, на яких змаганнях творців науки ти побував раніше і чому закинув спорт?

— Так. Це не перші мої змагання. Я був срібним призером відкритого Міжнародного конкурсу Web дизайну та комп’ютерної графіки в номінаціях «Краща програмна реалізація» та «Краща графічна реалізація». Також був другим призером у Всеукраїнському конкурсі з кіберспорту. Був на багатьох дизайнерських проектах, де виступав спікером. Я дійсно спортсмен, правда, на жаль, в минулому. Два роки займався кіокушинкай карате в групі Дмитра Живчика. У цьому році я - випускник школи і хочу добре підготуватися до ЗНО.

— А який Нікіта Кириндась вдома чи на вулиці?

— Я завжди в процесі творчості, пошуку чогось нового. А це забирає багато часу. На вулиці, коли є вільний час, люблю мандрувати з друзями нашим містом з песиком. Він - душа колективу. Не люблю компаній, де когось ображають.

Який Нікіта вдома чи на вулиці доповнили його однокласники. 

– Нікіта – це справжній товариш, на якого можна покластись як на себе самого. Він багато чого досяг своєю наполегливою працею. У нього немає манії величі. Особливо Нікіта як товариш подобається дівчатам. Ми віримо, що Нікіта є одним з тих, хто представить свій проект на Всесвітньому фіналі, який проходитиме в США. Тому що він, якщо сказати одним словом – роботяга, – кажуть учні 11-А.

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up