Родинна атмосфера на вечорі зустрічі випускників

Родинна атмосфера на вечорі зустрічі випускників
Зустріч із шкільним минулим, як на мене, це завжди свято, оскільки є можливість пригадати добрих друзів, цікаві уроки, веселі перерви, поїздки у колгосп "на картошку" та на екскурсії разом із класом, є час подякувати мудрим вчителям за правильні поради.

Чим далі від нас шкільні роки, тим теплішими і ціннішими стають спогади про школу. І так прекрасно, що існує давня традиція — щороку на початку лютого збирати випускників різних років на вечір зустрічі у стінах рідної школи.
У міській школі №2 ось уже багато років не порушується традиція збирати усю велику шкільну родину у першу суботу другого зимового місяця. 7 лютого коридори школи прикрасили стінні газети із старим фотографіями, на яких застигли миті шкільного життя різних років: перший і останній дзвоники, участь у художній самодіяльності, відпочинок на природі, туристичні походи та облаштування території школи. У теплій атмосфері справді родинного свята зібрались у актовій залі колишні випускники школи, а тепер лікарі, вчителі, водії, інженери, юристи, будівельники, програмісти, бізнесмени — усі знавці своєї справи. У привітальному слові директор школи Євгенія Кудрявець підкреслила, що, незважаючи на давню історію, школа іде в ногу із часом. Серед досягнень школи щорічні перемоги у районних та обласних предметних олімпіадах, участь у різноманітних конкурсах всеукраїнського рівня.
— І звичайно, — наголосила Євгенія Станіславівна, — найбільша гордість школи — це ви, наші випускники, наш цвіт, завдяки якому і школа буде процвітати.
Виступив на початку вечора і попередній директор школи — Ігор Серветник, який із радістю та гордістю відмітив потужний позитивний розвиток школи, а також разом із привітаннями висловив надію, що прекрасна традиція зустрічі із випускниками буде продовжуватись і надалі.
Протягом подальшого вечора зустрічі, який вели одинадцятикласники Олена Вихристюк, Жанна Рудюк, Дмитро Зєрнаєв, Ольга Кравчук, Анастасія Кульчицька, Артур Рожук, гості прожили один шкільний день, насичений уроками. Наприклад, на "уроці історії" бажаючі випускники виступили із власними спогадами про веселі і цікаві ситуації із шкільного життя. На "уроці географії" випускники демонстрували своє вміння орієнтуватися, відповідаючи на дотепні запитання ведучих про зміни на території та у приміщенні школи: які зміни відбулися на шкільному майданчику, чи змінився фасад школи, які зміни ви помітили у холі тощо. "Урок мови та літератури" був побудований у вигляді гри "Розумники та розумниці": кожен із чотирьох запрошених із залу за одну хвилину мав переконати усіх присутніх, що рідна школа №2 — найкраща у місті. Протягом "уроку математики" ведучі знову запропонували відповісти на декілька запитань: скільки навчальних кабінетів у школі, скільки сходинок з першого на другий поверх школи, під яким номером кабінет директора і так далі. А на "уроці музики" бажаючі мали змогу поспівати відомі пісні про шкільне життя.
Між імпровізованими уроками звичайно були і "переви", під час яких перед гостями виступали юні артисти школи: Каріна Бережнюк із піснею "Віночок", Анна Кареба із номером "На крилах юності", Жанна Рудюк із чарівним східним танцем, Анна Бондарчук із запальним гумористичним номером у ролі шкільного Домовичка, учениці 4-Б класу із веселою "Полькою".
Насамкінець вечора ведучі запросили гостей разом проспівати гімн школи, який став завершальним акордом у піднесеному, урочистому настрої свята шкільної родини. Далі випускники продовжували спілкування у тісному колі своїх шкільних друзів.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up