«Розборки» в центрі Козятина. Що це було?

«Розборки» в центрі Козятина. Що це було?
  • Резонанс. Поділ майна розлученого козятинського подружжя дійшов до криміналу. Озброєна група столичних молодиків приїхала в Козятин, щоб відібрати магазин канцтоварів. Чим все закінчилось і чи було рейдерське захоплення?

У понеділок, 28 грудня, на гарячу лінію газети «RIA-Козятин» почали надходити телефонні дзвінки з питаннями: «Що сталося в центрі Козятині. Повно поліції. Чому перекрили центральні вулиці міста?»

За словами тимчасово виконуючого обов'язки заступника начальника ГУНП у Вінницькій області Ігоря Волокітенка, до поліції надійшло повідомлення від місцевої мешканки про те, що група невідомих осіб рейдерським шляхом намагається позбавити її права користування нерухомим майном, залякуючи її на очах у малолітньої дитини.

Відео дня

Жінку взяли «в кільце»

 — Посеред білого дня, близько 14.00 до магазину увірвалися 11 хлопців та почали погрожувати моїй мамі, Людмилі Поліщук (одній з власників магазину канцтоварів - авт). Молодики приїхали на замовлення мого батька Володимира. В такий спосіб він захотів зашкодити підприємницькій діяльності методом рейдерського захоплення магазину, – розповідає старша донька власників магазину Юлія.

За словами дівчини, зловмисники поводилися досить грубо, погрожували жінці та без дозволу замінили замки у двох вхідних дверях. Вони вільно пересувалися по всьому магазину, враховуючи зону, де має право бути лише персонал: прилавки, склад. Не соромились і заглядали у всі доступні шафи. 

— Разом з молодиками були два адвокати батька та сам батько-тиран (по-іншому сказати не можу), — продовжує Юлія. — Мама дуже сильна жінка, тому стійко стояла на своєму і не покидала робочого місця, вони ж на непокірність застосовували силу, беручи її «в кільце», тобто оточили зі всіх сторін та ліктями виштовхували до виходу. Давка зі сторони хлопців, адвокатів, та батька-тирана була сильною. 

Приїхала поліція та спецпідрозділ

Людмила викликала поліцію. За словами Юлії, наряд правоохоронців приїхав досить швидко. Хоча одного наряду виявилось мало. 

— Після приїзду наряду поліції матір так і не була спокійною, адже управи на хлопців-амбалів не було, в паніці вона почала викликати ще наряд правоохоронних органів. На щастя, співробітники поліції швидко реагували на виклик і відразу прибували на місце інциденту. Хоча цього також було замало, згодом приїхав начальник Козятинського відділу поліції Роман Андрощук, який відразу звільнив магазин від «непроханих гостей» та дав наказ співробітникам поліції оточити їх. Вважаєте на цьому все закінчилось? Ні. Оскільки владнати ситуацію не вийшло, начальник поліції викликав спецпідрозділ, який через годину прибув на місце конфлікту. Хлопців обшукали та виявили зброю, патрони. Навіщо їм зброя, як гадаєте? Не хочу навіть думати, що могло б трапитися… 

За інформацією поліції, у зловмисників вилучені два пістолети на набої до них. Також на арешт майданчик вилучено автомобіль Porsche Cayenne, на якому частина з них прибула. За вказаними фактами відкрито кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією згідно зі ст. 296 КК України (хуліганство). Наразі проводяться слідчі дії, встановлюються усі обставини правопорушення.

Терпіла «дурні витівки»

За словами Юлії, матір все життя мовчала про стосунки, які відбуваються між нею та батьком. 

— Вона ніколи не «виносила на люди», те, що коїться в родині, боляче переживала всі дурні витівки батька, але всім посміхалася, тому, що моя матір сильна жінка, — ділиться переживаннями Юлія. — Я пишаюся тим, що вона є, адже все життя тягнула все на своїх плечах – і роботу, на якій сиділа з самого ранку до ночі, і родину, яку самостійно годувала, не вимагаючи у батька ні копійки. Це було останньою краплею, я дуже хвилююся за майбутнє моєї матері, адже невідомо, що йому ще може взбрести в голову. Він жаліється, що колишня жінка в нього погана? Нехай спочатку розповість правду про себе, хто він є насправді. Що при поділі дітей він вирішив залишити всіх трьох на колишню дружину, не сплачувати аліменти, ще й перешкоджати підприємницькій діяльності матері, яка працює на благо родини, щоб мати змогу прогодувати та поставити на ноги своїх дітей, – продовжує дівчина.

«Нема де жити. Вигнала як собаку»

Щоб вислухати всі сторони конфлікту, ми поспілкувалися з чоловіком Людмили Володимиром. Його позиція кардинально інша. Каже, він є власником цього магазину і ніякого рейдерського захвату не було, бо це його майно.

— Колишня дружина вигнала мене з квартири, як собаку. Поставила мені кульки з трусами і носками біля гаража. Це все, що я нажив за 23 роки. Ми разом з нею піднялися, — говорить Володимир. —  Документи на право власності квартири на ній. Вона поміняла замки. Розлучені ми з нею з квітня. Все має вирішити суд. Я казав їй, що мені нема де жити, дай я буду жити хоч тут (в приміщенні магазину, яке йде за документами в БТІ, як квартира). На даний час вона числиться за мною, я власник цього магазину. Вона не пускала мене в туалет, кричала, що я пломби позривав, хоча нащо вони мені. Своїми силами я не міг зайти. Так вийшло, «ребята» стояли збоку, там не було криміналу, не було погроз. Я просто просив її вийти, бо хочу тут жити. Рішення суду не дочекався, бо воно може затягнутися і на рік, і два.

Я проживаю в сараї. Дім є, але там немає умов для проживання, немає дверей, меблів. Мені немає де жити. Вона перша найняла охорону, яка вдень і вночі в моєму магазині. Як може бути рейдерський захват майна, коли я власник?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up