Розпочався Великий Піст

Розпочався Великий Піст

Сенс дотримання посту - у підготовці своїх душі та тіла до зустрічі величного свята Великодня — Воскресіння Господа Ісуса Христа

Великий Піст триватиме з 27 лютого до 15 квітня.

У ці дні ми подумки слідуємо разом із Христом Спасителем до Єрусалимської Голгофи. Останні земні дні Ісуса Христа сповнені нашої скорботи, покаяння та любові до ближніх. У цей час слід замислитися над сенсом свого життя. Більше читати Новий Заповіт, такі книги як “Лествиця”, “Луг Духовний”, “Древній нотарик”, ігумен Нікон “Письма духовним детям”.

По середах та п’ятницях у православних храмах відправлятиметься особлива літургія Передосвячених Дарів.

Відео дня

Піст — це утримання від лихослів’я, пихатості, жадібності, заздрощів та всілякого гріха.

Щоб краще молитися, Церква благословляє утримання від м’ясних страв і молочної їжі під час посту. Останнє потрібно індивідуально узгодити зі своїм священиком.

Андрій Горниш, кандидат богослов’я

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
15:14 У Козятинській громаді закінчується опалювальний сезон 14:00 Через бойові дії є знеструмлення у Вінницькій області 13:39 Перехід на літній час 2024: коли і куди переводять годинники в Україні 13:00 Презентували нову пісню і збирали гроші в гранатомет photo_camera Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 12:00 Масований удар 29 березня: ППО знищила 84 ракети і дрони з 99, якими атакувала рф photo_camera 11:13 Як відбувається відкликання міського голови за народною ініціативою 10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up