РОЗПОЧИНАЄТЬСЯ “СЕЗОН ТИШІ”

РОЗПОЧИНАЄТЬСЯ “СЕЗОН ТИШІ”

Навесні відбувається традиційне оновлення флори і фауни: з-під снігу з’являються перші квіти, земля змінює білий килим на барвистий,  дерева вкриваються бруньками, зеленіють і розквітають.  Дика фауна перебуває в стані репродуктивного процесу та  потребує спокою.

Відповідно до вимог Закону України від 09.04.2015 №322 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони тваринного світу”,  з  1 квітня до 15 червня оголошується «сезоном тиші» – у період масового розмноження диких тварин забороняється проведення робіт та заходів у природному середовищі, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (пальба, вибухові роботи, феєрверки, санітарні рубки лісу, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах тощо).

Згаданим законом до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад  віднесено прийняття рішень про оголошення в місцях масового розмноження та вирощування потомства дикими тваринами "сезону тиші" з обмеженням господарської діяльності та добуванням об’єктів тваринного світу.

Автор публікації: Sveta BerezkinaФотографія

Відео дня

Забезпечувати охорону середовища існування, умов розмноження і шляхів міграції тварин зобов’язані підприємства, установи, організації і громадяни при здійсненні будь-якої діяльності, що впливає або може вплинути на стан тваринного світу. Навіть використання лісових ресурсів і проведення  лісогосподарських заходів повинні здійснюватися з урахуванням збереження сприятливих умов для розмноження диких тварин.

За два дні до тиші в с.Збараж так  вчинив Агроліс Козятина. За вказівкою керівника спиляли берези. Тепер коріння плаче березовим соком.

Держекоінспекція на час «сезону тиші» встановлює контроль щодо недопущення підвищеного шуму в середовищах перебування диких тварин.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
10:00 Куточок Японії в Козятині, де квітнуть сакури й магнолії photo_camera 09:50 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 08:46 Не можна займатися сексом і вживати алкоголь. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 19:00 Попереджають про можливі аварійні відключення світла Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 16:49 Просять підтримати петицію про присвоєння звання Герой України посмертно Костянтину Соколівському 15:12 Зник 11-річний хлопчик, його розшукує поліція 14:40 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 14:30 Сильний вітер і дощ — попереджають про погіршення погодніх умов 13:01 Розчистив алею ялинок у Пиковці 12:42 Ветерани «Моноліта» стали переможцями благодійного турніру 12:10 Благодійники передали медичне устаткування та ліки в лікарні Козятина (пресслужба БФ) 11:50 У Козятині працювала виїзна бригада лікарів-онкологів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up