«Рубаний шлях» ще не доробили, а вже деякі «шумахери» їдуть сотню

«Рубаний шлях» ще не доробили, а вже деякі «шумахери»  їдуть сотню
  • Як ремонтують дорогу від села Козятина до Махаринець, що в народі знають «Рубаним шляхом», ми спостерігали і запитували водіїв протягом двох тижнів.
  • Тож саме керманичі залізних коней дорозі давали оцінку. Для ямкового ремонту супер, для поточного ремонту за п’ятибальною системою п’ятірка з мінусом — казали більшість опитаних.

За дорогу з села Козятина на Махаринці ми писали в серпні минулого року. Тоді на гарячу лінію газети «RIA- Козятин» звернулися водії, які поскаржились на незадовільний стан дороги. Ми перевірили — більшість дороги була в задовільному стані, в окремих місцях були ями, які водії транспортних засобів об'їжджали обочиною. В дощову погоду, коли обочина була слизькою, водії їхали через ями збавляючи швидкість до непристойного для автомобільного транспорту. На початку травня цього року дорогу «Рубаним» стали ремонтувати.

Почали від розвилки Вернигородок-Тубдиспансер, в сторну Махаринець. В середньому, за робочий день дорожня служба проходили своєю технікою 150-200 метрів шляху. До переїзду 1009 кілометра йшли якимось рваним темпом. Коли до залізничного переїзду залишалось  метрів 200, дорожні роботяги перебралися через колії на ділянку дороги від махаринецької колі до аеродрому. Біля переїзду, де були найглибші вибоїни на дорозі, зробили поточний ремонт і повернулися до місця, звідки припинили роботи. В подальші дні дорожники латали ями вже підряд. 

З кожним прожитим днем відремонтована дорога ставала довшою, а водії з кожним метром відремонтованого шляху впевнініше давили на педаль газу. Сорок, шістдесят км на годину вже мало хто їде. От тільки прикро, що з оновленою дорогою, з’явилося на обочині дороги нове сміття.

Відео дня

У вівторок, 19 травня, з багажника автівки  викинули два мішки скоріше козятинського сміття. Тільки своїм транспортним засобом ми не зуміли скорпіона білого кольору догнати.   

В п’ятницю, 22 травня, на «Рубаному» двоє водіїв гналися під сто. Чи то вони влаштували ралі між собою, чи хтось від когось тікав а його доганяли — невідомо. В основному в цей день водії їздили максимум 80 км на годину. Як водії оцінюють дорогу, хто ж скаже на такій швидкості. Помітили, що аеродромом кружляють дві автівки, тож вирішили запитати у них. 

Нашими співрозмовниками виявились молоді люди, які мають бажання створити сім’ю. Майбутній голова сімейства  давав урок водіння своїй дівчині

— В сторону Махаринець я не їхав, в сторону Козятина дорогу добре зробили, — сказав той.

Інші водії, з якими ми спілкувались кажуть: «Скільки дорога «Рубаним» буде в доброму стані невідомо, але її роблять за кращої технології ніж в минулі роки. Тож є надія, що дорога послужить більше трьох років».

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up