Сам собі режисер

Сам собі режисер
  • Встановлення лежачих поліцейських необхідно там, де потрібно примусово знижувати швидкість руху автомобілів до 40 км/год. і менше.
  • Пристрій можна встановлювати в місцях розташування дитячих та навчальних закладів, зон масового відпочинку, перед нерегульованими пішохідними переходами, в місцях інтенсивного руху транспортних засобів.

На ділянках доріг, де застосовують елементи примусового зниження швидкості має бути встановлено знак 1.11 "Пагорб" та знак 3.29 "Обмеження швидкості". Схеми розміщення елементів примусового зниження швидкості підлягають обов'язковому погодженню в встановленому порядку та відповідати ДСТУ. І тільки після завершення процедури погодження документації можна починати роботи по влаштуванні пристроїв.

А от сільський голова Козятинської сільської ради пані Катеризюк Т. М. та житель даної громади пан Безбах Ю. А., що мешкає на вул. Подільська, буд. 139 а, вирішили зовсім інакше.

Три роки раніше пан Юрій перекопав дорогу навпроти себе в двох місцях, але йому здалось, що це замілко. Потім він її поглибив, але й це йому було замало. Через деякий час він кинув у ці траншеї бетонні пасинки на всю ширину дороги.

Відео дня

Ми звернулись до пані Катеризюк, щоб відреагувала на це неподобство, адже те зруйноване дорожнє полотно, що може призвести до ДТП і поломки авто, але тоді Т. М. розвела руками і пояснила, що не можна довести, що це зробив саме він. Незабаром почали ремонтувати дороги по селі і дорожнє полотно зрівняли. Усі власники транспортних засобів перехрестилися і сказали "Слава Богу". Але непосидючий пан Юрій не заспокоївся. Влітку він притаскав машину асфальтної суміші і на свій розсуд влепіжив два "поліцейських" через всю дорогу. Навіщо йому стандарти і погодження? Хто буде їхати, нехай кланяється, бо я тут живу.

Я звернувся знову до сільського голови, щоб розібралась з цим неподобством, на що пані Т. М. відповіла: "А ми йому дали  дозвіл, бо там літають".

Цікаво, хто це "МИ"? Адже таке рішення має винести сесія, а таке питання на сесії не розглядалось.

А от чим ви скористалися особисто?

Коли там немає ні дитячих закладів, ні шкільних, немає інтенсивного руху (за 1 год. 3 авто  і 2 пішоходи). А по тих дорогах, що збудовані під вашим керівництвом, не можна проїхати на швидкості до 40 км/год. А от курява в суху погоду стоїть до хмар і мешканці, що живуть над дорогою, дихають пилюкою. То може біля кожного будинку покласти асфальтові поліцейські? Але найдешевший спосіб — це не ремонтувати дороги. Будемо їздити по ямах і калюжах, так скоріше ми заїдемо до Європи.

Ст. 19 Закону України про автомобільні дороги

"одним із основних обов'язків органів місцевого самоврядування є:

забезпечення безперервних, безпечних, економічних та зручних умов руху транспортних засобів і пішоходів вулицями і дорогами міст та інших населених пунктів;

організація будівництва, реконструкцій, ремонту та утримання вулиць та доріг за встановленими державою стандартами та будівельними нормами”.

В'ячеслав Бастрижик, пенсіонер

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища play_circle_filled Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ» 19:04 Поділилися фото, як на території Козятинського ліцею №7 наводили лад photo_camera 18:19 Запідозрив гостя у крадіжці свійської тварини і штрикнув йому ножем в плече та груди
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up