Санітарну вирубку в Махаринецькому лісі завершено

Санітарну вирубку в Махаринецькому лісі завершено
З п’ятниці 16 серпня в «Махаринечькому» лісі настане тиша, дерева не  пилятимуть
  • На гарячу лінію газети «RIA-Козятин зателефонувала мешканка вулиці Кривоноса. Вона повідомила, що люди з пилами вирізають ліс, який в народі прозвали «Махаринецьким».
  • Жінка каже, що вирізають дуже хитро — край лісу залишають, а вирізають в середині, щоб менше привертало увагу.
  • 32 любителі природи запросили пресу подивитися, як нищать легені планети

На місці події було до десятка лежачих дерев мішаних порід. Одні спиляні колоди виглядали як промислове дерево. Були дерева, що нагадували собою циліндри, які навіть на дрова не підходили. Посеред лісу було декілька кучугур гілля з засохлим листям. Обзавівся ліс новими стежками.і дорогами. З тим ми пішли до активістів, які мали намір йти до лісу гуртом.

Люди, що зібралися, стали радитися як їм діяти, щоб рубку припинили. Більшість схилялася до радикальних методів. З холодними головами вони наголошували: «Треба діяти так, щоб лісники відчули, що тут є громада!»

Відео дня

 — Пилками в лісі, — каже пані Наталія, — місяці два як працюють майже щоденно. Скоро без лісу залишимось. І ми мовчимо.

Пан Анатолій розповів історію, коли вони з своїм знайомим недавно їхали повз той ліс. Побачивши таке наш земляк ставший мешканцем сказав Анатолію, що за таке в Білорусії відразу наручники і тюрма.

— Порядок у них і з рибою, — продовжує розповідь свого знайомого активіст. — Рибалити вудками у “сябрів” можна де завгодно. Спіймали з електровудкою чи на ловлі риби сіткою — кримінал.

Представник преси зустрівся з керівництвом Козятинського Райагролісу. Директор лісового господарства Андрій Семенюк прояснив ситуацію і повідомив, що в даному випадку в «Махаринецькому» лісі ведеться санітарна вирубка дерев, заражених стовбуровою гнилью та грибами. За його словами, хворе дерево грибом може бути розсадником для різних шкідників лісу в тому числі жука короїда.

— Вирубка вже завершена, а дерева які ви бачили в лісі зрізаними будуть забрані, бо вони хворі. — пояснив Андрій Семенюк. —Уражених хворобою дерев на цій ділянці лісу вже немає.  Тож нових зрізів дерев не буде. 15 серпня всі роботи в лісі будуть завершені.

— Тобто з п’ятниці 16 серпня в лісі пилки вже не працюватимуть? — запитуємо

— На сьогоднішній день так. Махаринецькому лісу більше, як 70 років. Є окремі дерева, які вже віджили своє.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (12)
  • Владимир Олиярский

    Браконьєри
  • Petr Melnichook

    Минулим літом робили санітарну вирубку лісопосадки в районі вул.Матросова від номера 259 до номера 279.Ясени середній діаметр 50-70 см всі вирізали.Зразу продали на місці.Гілляки кинули.Зараз там джунглі.Пройти скрізь посадку можна тільки з мачете.від залишених пеньків пішло по 5-6  пагонів.скоро там вовки заведуться.
  • Valentina Shaidovska

    Спочатку потрібно посадити дерево, а потім вирізати. Я не вірю, що там вирізали тільки хворі дерева разом з ними вирізані здорові дерева. І це все робиться з відома лісника.

    Наталья Яковец-Швец reply Valentina Shaidovska

    Бачила як везуть-на вигляд здорові дерева.

    Тетяна Костюк reply Valentina Shaidovska

    Не з відома, а по його вказівці! Бабло не пахне! Сволота!
  • Тая Радіна

    Зрізано більше 300 дубів та грабів...цілком здорових .70 років для дуба це не вік.

    Геннадій Панчук reply Тая Радіна

    Тая Радіна За порадами звернусь до інших -компетентних людей.

    Геннадій Панчук reply Тая Радіна

    Радіна Тобі б також не завадило, хоча б іноді почитати законодавство.

    Геннадій Панчук reply Тая Радіна

    Тая Радіна Не більше, а менше. Якби подивилась документи, які тобі надавав директор підприємства , то знала б точну кількість.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up