Ще один “Юний знавець Біблії”

Ще один “Юний знавець Біблії”

Сергій Радько презентував роботу про сімейні цінності

У місті Острог першого червня пройшов конкурс “Юні знавці Біблії”. Серед учасників був і козятинчанин Сергій Радько. Він отримав грамоту за кращу презентацію своєї творчої роботи на тему “Сімейні цінності”.

Нагадаємо, що три козятинчанки — Анна Діденко, Єлизавета Карпюк та Наталія Тененчук — теж стали переможницями цього конкурсу в кінці квітня. Тоді конкурсним завданням був твір “Міцна сім’я — міцна держава”.

— Я вперше поїхав на конкурс “Юні знавці Біблії-2017”, — розповідає Сергій. — Він відбувся в національном університеті Острозької Академії. Там було дуже цікаво.

Відео дня

Для учасників конкурсу провели екскурсію по Академії. Спочатку потрапили в храм, ми там молилися. Побували в аудиторії, де проходили тести по Біблії. У тестах були питання по притчах, про Новий Заповіт. Відповіді на деякі питання я не знав, але на переважну більшість впевнено відповів. Далі ми презентували свої творчі роботи на тему “Сімейні цінності”. Ці роботи ми готували вдома і відсилали їх на конкурс.

Усіх учасників розділили на різні групи за віком. У групі Сергія було близько 20 осіб.

З усієї України на участь у конкурсі подали дуже багато заявок. А відібрали лише одиниці — найобізнаніших дітей.

— Я ходжу на гурток християнської етики уже 4 роки, — каже школяр. — Мій вчитель Андрій Горниш. Дуже цікаво взнавати про життя Ісуса Христа, Біблію, про божі творіння. Я вивчаю дорослу Біблію, дитячу вже прочитав. Усього до нашого гуртка ходить 15 дітей. Ці заняття змінили моє ставлення до життя та думки про різні речі. Гурток навчає мене доброзичливості, терпінню, молитві, милосердю, любові до Бога, до ближніх. Крім заняття християнською етикою, я захоплююсь спортом, люблю дивитися фільми, читати книги, інколи граю в комп’ютерні ігри. У планах на літо — поїхати із моїми батьками на море.

— Предмет основи християнської етики є по суті головним у шкільній програмі, хоча його й відносять на периферію, — розповів газеті Андрій Горниш. — Він формує та розвиває  у дитині закладені Богом таланти. Допомагає учням пізнати Божий світ. Навчає любити Бога, ближніх, змінює думку учнів про себе: хто вони, звідки. Тобто навчає їх бути кращими. Найголовніше завдання предмету — зробити дітей морально досконалими. І це, звісно, відіб’ється на їхньому майбутньому і на майбутньому держави, тому що вони члени нашого суспільства. Чим буде більше таких дітей, як Сергій, чим більше буде впроваджена християнська етика у шкільну програму, тим буде краще для України.

 

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera 17:01 Вчитель Козятинського опорного ліцею Богдан Пічкур увійшов у дванадцятку кращих учителів України 16:28 Дружині загиблого Героя Віктора Кравчука вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня Від читача 09:28 Пожежний схематоз 15:35 На регіональному фестивалі колотухи було на що подивитися, що показати 14:01 «Одужую після надскладної операції, готуюсь до хімії» 13:50 Благодійний фонд Миколи Філонова допомагає організовувати харчування в школах Вінниччини (пресслужба БФ) 12:27 «Ямковий ремонт з нанотехнологіями» у Козятині. Відео від читачів play_circle_filled 12:09 Козятинський ЦНАП отримав комплект сучасної портативної техніки 11:01 Десятка найдорожчих закупівель міської ради у березні 10:20 Родинам загиблих Героїв Ігоря Болдіна та Анатолія Федорця вручили державні нагороди
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up