Ще одне рішення влади про вирубку дерев. Що про це кажуть люди?

Ще одне рішення влади про вирубку дерев. Що про це кажуть люди?

Ще не забулися суперечки щодо дозволу виконкому на спилювання зелених насаджень за №156 від 26 травня, як 23 червня виконавча влада приймає за № 184 наступне рішення.

 

Думки людей з цього приводу збирали наші журналісти.

Відео дня

Але спочатку надамо можливість висловитися мешканцям ОСББ на Героїв Майдану, 42 щодо публікації в позаминулому номері. Вони пояснили, чому при розчистці прибудинкової території від дерев залишили горіх, який має нахил на тротуар. 

— Видалити його було не так-то просто. Біля самісінького дерева проходить електролінія. А замовити вишку навіть для ОСББ – дороге задоволення, – каже Валерій Савченко. – Щоб вивезти гілля після розчистки дерев, ми заплатили майже 3 тисячі гривень, куди було ще вишку замовляти? Розчистку ми зробили не через те, що не любимо природу. Дерева високі, а від затінення мокріють в будинку стіни до 5 поверху. Ми видаляємо гірші дерева, щоб кращі комфортніше росли.

Ще кілька слів скажемо щодо видалення лип на вулиці Куликівського. Одна із жительок нашого міста сказала, що липам треба «кланятися», щоб тротуаром пройти і гілки заважають велосипедистам. Через дерева вони виїжджають майже на середину дороги. Автор статті в №26 за 1 липня «Більше двох сотень дерев до страти» якраз їздить у службових справах велосипедом. Ще ні разу йому на вулиці Куликівського не доводилось об’їжджати гілки дерев. Пройшовся і тротуаром. Вклонявся якраз не липам, а гілкам вишень та горіха, що ростуть на території приватних садиб. Лише гілки однієї липи, яка значиться під номером 42 через вагу цвіту нахилилися донизу. Невже через гілки одного дерева треба спиляти всі? 

Та  повернімося до рішенні виконкому за №184. Побувавши біля дерев, які намітили на видалення, ми не знайшли таких, що мають якусь цінність, окрім дров.  Для прикладу взяли зелені насадження біля школи №5.

В подвір’ї учбового закладу почали зрізати берези. Фахівці лісу кажуть: береза наскільки красива, настільки й небезпечна, коли вона набирає висоти. А от щодо фруктових дерев на вулиці Сковороди, то поцікавилися думкою місцевих мешканців. Ми запитали: чи треба видаляти дерева біля 5-ї школи.

–  Однозначно треба. Це зараз, поки яблука маленькі, від них немає сміття. Незабаром прийде осінь, яблука будуть падати і розбиватися і на них злітатимуться оси та бджоли, – каже пані Катерина з подругою.

Пані Надія вагається з відповіддю. 

— Дерева старі, може й правильно, що зрізають. Але ж коли виріжуть, то буде пустир, – каже вона. –  Навіть якщо щось посадять, коли воно виросте? Самі бачите: хто не йде – то йде по тротуарі тіньочком. Не буде цих гнилих та кривих яблунь, то де літнім людям ховатися від спеки? І чому зараз їх треба видаляти, невже не можна почекати, поки з дерев опадає листя?

Ще ми запитали чоловіка, який був не дуже охочий до розмов. На його думку, яблуні потрібно було вже давно зрізати і щось толкове посадити. Що саме толкове садити наш співрозмовник не уточнив.

Пані Тетяна з сином Андрієм за зрізаними березами тепер бачить школу. Пан Віктор вважає, що видаляти старі дерева треба, з часом вони трухлявіють, а зараз їх можна використати як дрова

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ryslan Keri

    Неможна різати дерева бо ! вони в першу чергу очищають повітря і дотогож захищають нас від різних погодніх умов.(
  • Толян Ільчук

    Брехні немає краю /,чим вони заважають живі,то все добре будуть, потім всі глотатии пилюку(((

keyboard_arrow_up